Vilmos herceg feleségének, Katalin hercegnének sok szép ékszere van, mindenféle árkategóriában: a 8 ezer forintos fülbevalókat ugyanis ugyanúgy szereti a hercegné, mint a több százezer forintos, különböző ékkövekkel kirakott fülbevalókat – kedvencei azonban mégis azok a darabok, melyeket férje elhunyt édesanyjától, azaz a szívek királynőjétől, Diana hercegnétől örökölt. 

Diana hercegné egyik kedvence volt ez a fülbevaló

Bár pontos eredete nem ismert, Károly király első felesége, Diana hercegné először 1990-ben, egy japán körút alatt viselte ezt a fülbevalót, az évek folyamán aztán többször (egészen pontosan 13 hivatalos eseményen) lehetett rajta látni. A nyilvánosság előtt legutoljára 1996 októberében, egy ausztrál jótékonysági bálon viselte Diana hercegné ezt a mesés gyöngy fülbevalót, mely a South-Sea Pearl Earring nevet viseli. 

Getty Images/Julian Parker
Getty Images/Julian Parker

A fülbevaló később, Diana hercegné tragikus halála után, 1997 nyarán bekerült a brit királyi kincstárba, amikor pedig Katalin hercegné hozzáment Vilmos herceghez, megörökölte ezt a mesés fülbevalót. 

Katalin hercegnének remekül áll Diana hercegné fülbevalója

Katalin hercegné először 2019-ben a BAFTA-díjátadón viselte először ezt a különleges ékszert, a 2022-es ascoti királyi derbin aztán újra lehetett rajta látni. Legutóbb Károly király koronázása alatt ragyogott Katalin hercegné fülében ez a mesés darab – a szakértők szerint állítólag így akart tisztelegni férje édesanyja előtt a hercegné. 

Getty Images/Max Mumby
Getty Images/Max Mumby

Az biztos, hogy Katalin hercegnének legalább olyan jól áll ez a mesés gyöngy fülbevaló, mint Diana hercegnének; férje, Vilmos herceg pedig biztosan nagyra értékeli, hogy Katalin hercegné folyamatosan megtiszteli  édesanyja emlékét azzal, hogy az ő kedvenc ékszereit viseli a hivatalos királyi ünnepségeken is.

Via