Még soha nem voltak olyan változatos és különleges cipőtrendek divatban, mint idén ősszel: a lehető legextrább lábbelik  lelhetőek most fel a divatüzletek kínálatában, mi pedig nem győzzük sorra kipróbálni őket! Az idei ősz egyik legmeglepőbb cipőtrendje nem más, mint a balerina cipő egyik különleges változata, ami nem más, mint a Mary Jane balerina!

Az influencerek imádják ezt a cipőt, mindenki ezt hordja most

Akárcsak a legtöbb mai trendet, úgy a Mary Jane balerinákat is a divatrajongó influencerek tették újra népszerűvé: ez a fajta cipő ugyanis nem új keletű tervezés, sőt, már legalább 100 éve köztudatban van, csak az elmúlt évtizedekben éppen nem hordta senki!

A Mary Jane balerinákat eredetileg a 19. századi porcelánbabákra aggaták, később pedig Twiggy, a '60-as évek legnagyobb topmodellje hozta divatba ezt a különleges lábbelit. Trapéz alakú orrának, lapos sarkának és a vékony kis pántjának köszönhetően pedig hamar megszerette a divatvilág, nem is csoda, hogy ezt a lábbelit később rojtossá hordta a fél világ. A Mary Jane aztán eltűnt a köztudatból, most viszont újra visszatért a divatba!  

A divatguruk és az influencerek természetesen azonnal lecsaptak erre a balerina fazonra, amit újra piacra dobták a nagy luxusmárkák (Miu Miu, Prada, Loewe), az őszi kollekciók kínálatában pedig már a fast fashion üzletek polcain is lehet találkozni ezzel az új cipő trenddel. 

Szavazás

Ha neked is tetszik ez a trend, próbáld ki a következő darabokat! 

Mango Velvet ballerinas 14 995 Ft
Mango Velvet ballerinas 14 995 Ft
ZARA Mary Janes with rhinestone buckle 9995 Ft
ZARA Mary Janes with rhinestone buckle 9995 Ft

Via