A téli öltözködésben fontos szerep jut a sálaknak, kendőknek. Ezeket a kiegészítőket az emberek nagy része minden nap viseli, de nem mossa őket olyan gyakran, mint kellene. Ez pedig betegségekhez, fertőzésekhez vezethet. 

Így nem szabad viselned a sálad télen 

Vannak bizonyos téli ruhadarabok, melyeket a legtöbb ember csak ritkábban mos ki, ilyenek például a vastag kabátok és a sálak. Utóbbit viszont sokkal gyakrabban ki kellene mosnod, mivel a rendszeres viselése csúnya betegségeket okozhat. A sáladat mindig a nyakad köré tekered, ha nagyon hideg van, esetleg fúj a szél, még a szád, arcod elé is húzod. Ilyenkor az anyagra kerülhetnek ételmaradékok, elhalt hámsejtek és különféle baktériumok. Mivel a kórokozók szeretik a meleg környezetet, így elszaporodhatnak. 

Ezek később visszajutnak a bőrödre, fertőzéseket vagy esetleg betegségeket okozva. Ezt a hatást pedig csak még jobban felerősíti, ha beteg vagy, esetleg tüsszögsz, köhögsz. 

Ilyen gyakran kell kimosnod a sálad 

Ahhoz, hogy a fertőzéseket, betegségeket elkerüld, szükséges rendszeresen kimosnod a kedvenc kiegészítőd. Az, hogy milyen gyakran, több dologtól függ. Ha mondjuk egyszerre többet viselsz, minden nap másikat tekersz a nyakad köré, elegendő hetente egyszer mosnod. 

Ha viszont minden nap ugyanazt a sálat viseled, akkor pár naponta dobd be a mosógépbe. Betegség esetén minden egyes hordás után mosd ki, hiszen sosem lehetsz elég óvatos


Via