A retrográd ritkán okoz örömet, izgalmat vagy hoz pozitív fejleményeket, szóval nem csoda, hogy sokan paráznak ettől az időszaktól. Ilyenkor minden kicsit a feje tetejére áll, elakadás, problémák tapasztalhatók, de arról sem szabad megfeledkezni: a cél nem más, mint a fejlődés. Idén a Merkúr másodszor végzi a látszólagos hátráló mozgásának augusztus 23-tól szeptember 15-ig. A horoszkóp szerint ennek a 3 csillagjegynek kell felkészülnie arra, hogy rázós időszak elé néz a Merkúr retrográd alatt.

Bika 

Ez a retrográd rendesen felforgatja a magénéletedet. Kétszer is gondold meg, mit csinálsz, mert a döntéseidnek komoly következményei lehetnek. Például hirtelen feltűnhet az exed, akihez nagy vívódások után vissza is fogsz menni. Még akkor is, ha párban élő vagy, de ebben az esetben valószínűleg hatalmas cirkuszok közepette. De olyan Bikák is lesznek, akik hirtelen falni kezdik az életet, főleg a pasikat, és sorra ugranak bele az egyéjszakás kalandokba, és az sem tartja őket vissza, ha foglaltak, de később mindezt meg is fogják bánni. 

Rák

Eléggé érzékeny, feszült, ingerült leszel a következő hetekben, ami nem túl jó kombináció. Könnyen el fog szakadni nálad a cérna, és állandóan konfliktusokba keveredhetsz. Akarva-akaratlanul is megbánthatsz másokat, ahogy ők is téged, és olyan érzésed lehet, mintha az élet folyamatos küzdelmekből állna. Csak azt próbáld meg elkerülni, hogy durván megsértitek egymást, mert ha nem vigyázol, könnyen visszafordíthatatlanná válhat némelyik veszekedés, és tönkre tehetitek az adott kapcsolatot.

Halak 

Készülj Halak, ugyanis nem menekülhetsz a múlt elől. Minden, amit a szőnyeg alá söpörtél, az most visszaköszön. Exek, régi barátok bukkanak fel, helyzetek ismétlődnek meg. Nem minden a második esélyről szól, sokkal inkább a megbocsátásról, az elrendezésről. De rázós események történhetnek a melóhelyeden és a párkapcsolatodban is, amikre azért van szükség, mert máskülönben nem lépsz ki a mérgező szituációkból, és nem kezdesz el dolgozni önmagadon vagy azon, hogy jobb legyen az életed.