A Szaturnusz 2023. június 17-én megkezdi retrográd mozgását, és ez egészen november 4-ig tart. Ebben az időszakban felébred a vágy a zodiákus tagjaiban, hogy dolgozzanak magukon, és a kapcsolatukon. Átgondolják, mit akarnak pontosan, és ennek fényében szakításra vagy akár elköteleződésre is adhatják a fejüket. Különösen ennek a 3 csillagjegynek változik meg a szerelmi élete a Szaturnusz retrográd idején:

Szűz

Ideje átgondold Szűz, hogy mennyire vagy elégedett a szerelmeddel. Azt kapod tőle, amire vágysz, vagy csak megelégszel azzal, ami van? Mostanában azon kaphatod magad, hogy új határokat húzol a kapcsolatodban, és sokkal jobban kiállsz a vágyaid mellett. Ha pedig továbbra sem fog javulni a helyzet, nem leszel szívbajos a szakítást választani. Egyszerűen úgy érzed, most már igenis meg kell kapnod a vágyaidat, különben nincs értelme tovább együtt maradnotok.

Nyilas

Eddig talán élvezted az egyéjszakás kalandokat, az alkalmi kapcsolatokat, de hirtelen valami komolyabbat akarsz. Valószínűleg véget érnek a kalandozások, és készen állsz megtalálni azt az embert, akiből később a férjed lehet. A párban élők is hasonlón mennek keresztül, elegük lehet abból, hogy elvannak egymással a szerelmükkel, és összeköltözésre vagy házasságra kezdenek vágyni. Szerencséjükre a pasijuk is hasonlóan gondolkodik.

Halak

A jegyedben lévő Szaturnusz teljesen megváltoztatja a szerelmi életedet. Párban élőként azon kezdesz agyalni: ki vagy a pasid mellett? És ki vagy nélküle? Egyesek hirtelen felindulásból úgy dönthetnek: kilépnek a kapcsolatukból, hogy megkeressék önmagukat, és talán azért is, mert érzik, máshol vár rájuk az igaz szerelem. Mások viszont arra a következtetésre jutnak, hogy ideje komolyra fordítani a kapcsolatukat, és jöhet a házasság vagy a családalapítás.