A Disney hercegnők annyira varázslatosak, nem csoda, hogy a kislányok szeretnének hasonlítani rájuk (sőt, néha még a nagyobb lányok is). Most megmutatjuk, te melyik hercegnő lennél a csillagjegyed alapján. 

Kos - Ariel 

Ha a Kos jegyében születtél, akkor a leginkább Arielre hasonlítasz. Kalandvágyó vagy, szereted az új kihívásokat. Nem mindig tudod pontosan, mi lesz a következő lépés, de kifejezetten bátor vagy, nem félsz az ismeretlentől. Emiatt pedig éppen olyan vagy, mint Ariel, aki képes volt maga mögött hagyni a sellő létet, csakhogy együtt lehessen a szerelmével. Nekivágott úgy a számára ismeretlen világnak, hogy arról semmit nem tudott. 

Bika - Tiana 

Bikaként te kifejezetten szereted a kényeztetést: kedveled a finom ételeket, a szép ruhákat és persze imádod, ha nagyszerű társaság vesz körül. Alapjáraton egy kicsit romantikus személy vagy, mindeközben magasak az elvárásaid, a céljaidért pedig megállás nélkül harcolsz. Épp mint A hercegnő és a béka főhőse, Tiana, akinek eltökélt szándéka, hogy valóra váltsa a gyerekkori álmait. 

Ikrek - Belle 

A kíváncsi és beszédes Ikrek az a fajta ember, aki bárkivel képes barátkozni. Közismert vagy kiváló kommunikációs készségeidről és nyitott életszemléletedről. Az Ikrek jegy szülöttei szomjazzák a tudást, vágynak a kalandokra. Emiatt nagyon hasonlítasz Belle-re, A szépség és a szörnyetegből, aki még arra is képes volt, hogy az ijesztő szörnyben meglássa a jóságot. Hozzád hasonlóan Belle nem fél szembenézni az ismeretlennel és bátran vállalja a kihívásokat. 

Rák - Hamupipőke 

Vízjelként te elképesztően sok energiát szánsz azokra a dolgokra, amik fontosak neked. Büszke vagy az otthonodra, fáradhatatlanul törődsz a családoddal, még akkor is ha néha kihasználják a kedvességed. Hamupipőke is pont ilyen, akinek a története egyébként kiváló lecke lehet a számodra, hogy végre megértsd, nem kell mindig minden elvárásnak megfelelni. Itt az idő, hogy te is a saját igényeid helyezd egy kicsit előtérbe és gondoskodj a saját boldogságodról. 

Oroszlán - Jázmin 

A karizmatikus és magabiztos Oroszlánok született vezetők, akik mindig inspirálnak másokat. Keratív elmével rendelkeznek, önazonosságuk pedig magával ragadó lehet a környezetük számára, bár pont emiatt néha nagyképűnek tűnhetnek. Ha te is az Oroszlán jegyében születtél, akkor nagyon hűséges típus vagy, de van egy kissé lázadó oldalad is, éppen mint Jázmin hercegnőnek az Aladdinból. Jázminhoz hasonlóan neked is fontos, hogy szabadon élhesd az életed, hogy megvalósíthasd az álmaid, ezt követően pedig jöhet akár a vezetői szerep is. 

Szűz - Hófehérke 

Föld jegyként általában remekül kommunikálsz mindenkivel, gondolkodásod logikus és praktikus. Képes vagy arra, hogy összefogd az embereket, te vagy az, aki minden szituban képes meglátni a jót. Hasonlóan idealista vagy mint Hófehérke, aki rugalmasságáról és adakozó természetéről lett igazán ismert. 

Mérleg -  Pocahontas 

A Mérlegek általában a békefenntartó szerepében tetszelegnek, bár néha ez egyáltalán nem tudatos döntés a részükről. A Mérleg az, aki mindig minden szemszögből képes megvizsgálni egy helyzetet, végül pedig az sem kizárt, hogy pont neki hála születik kompromisszum egy vitás kérdésben. Ha te is Mérleg vagy, akkor tutira erős az igazságérzeted, kiállsz amellett, amiben hiszel, pontosan úgy, mint Pocahontas, aki gyakran érezte úgy, két világ, a szabadság és a felelősség között rekedt.    

Skorpió - Vaina 

A Skorpiók azok, akiket gyakran félreértenek az életben, pedig nem rosszak ők ám, csak egy kicsit különcök. Rendkívül szenvedélyes jegy, képviselői pedig nagyon is vágynak a kalandra. Skorpióként bizonyára neked is erőteljes és élénk a képzelőerőd, csak úgy mint Vaina-nak, aki hozzád hasonlóan mindig bízik a saját intelligánciájában és az intuícióiban. 

Nyilas - Merida 

A dacos, rakoncátlan és akaratos Nyilas nem játszik mások szabályai szerint. Tűzjelként te nagyon energikus és egy kicsit talán impulzív is vagy. Nem igazán illesz bele a sztereotípiákba, ezért vagy olyan mint Merida, aki szintén nem az a tipikus Disney hercegnő. Merida nem az az eleveszett típus, mint sok Disney karakter, ő aztán nem enged a nyomásnak, nem hajol meg a társadalom elvárásai előtt. Meridához hasonóan te is nyíltan lázadsz azok ellen, akik megpróbálnak ketrecbe zárni, neked ugyanis fontos, hogy hitelesen és szabadon élhesd az életed. 

Bak - Mulan 

A Bak keményen megdolgozik mindenért. Legyen szó karrierről vagy akár párkapcsolatról, a Bak rengeteg melót feccöl mindenbe. Ha Bak jegyűnek születtél, akkor fontos lehet a számodra hírnév, továbbá akárcsak mint Mulan, te is bármit megtennél azért, hogy megvédd a szívedhez közel álló személyeket. 

Vízöntő - Aranyhaj 

Ha Vízöntőnek születtél, akkor valószínűleg egy kicsit radikálisabban szemléled a világot és a lázadás sem áll tőled messze. Lelkes, okos és ügyes vagy, de emiatt néha bajba is kerülsz. Mindig mindent megkérdőjelezel, nagyon határozott véleményed van az életről. Vad ötletekkel vagy tele, Aranyhajhoz hasonlóan pedig szeretnél világot látni. A Vízöntő az a típus, aki új kapcsolatokat keres és állandóan vágyik az újdonságra, a felfedezésekre. 

Halak - Aurora (Csipkerózsika)

A Halak jegy szülötte álmodozó, művészi és mélyen romantikus típus, aki ösztönösen képes ráhangolódni a körülötte lévők érzéseire. Ha te is Halak vagy, akkor feltehetően az önzetlenségedről vagy híres, nyitott szívű természeted miatt csak kevés ember van, aki nem kedvel. Aurorához hasonlóan sokan úgy vélik naiv vagy, pedig ez nem egészen így van, inkább csak próbálod mindenkiben a jót látni. Állandóan a szerelemről álmodozol, és csak úgy mint Aurora, hiszed, hogy egy nap találkozol valakivel, aki képes lesz hegyeket is megmozgatni érted. 

(via