Fogadunk, hogy te is legalább háromszor láttad már a Jóbarátok minden egyes epizódját, és rajongva vártad 2021-ben, hogy húsz év után újra összeálljanak. A sorozat darálása közben pedig meglehet, hasonlóságot véltél felfedezni közted és a kényelemszerető Rachel között, vagy éppenséggel pont olyan különcnek érzed magadat, mint amilyen Phoebe. De vajon melyik Jóbarátok szereplő vagy a csillagjegyed szerint? Mutatjuk!  

Kos: Chandler Bing

A Kos arról ismert, hogy magabiztos és független. Természetes vezetők, és mindig készen állnak a kihívásokra. Mindez tökéletesen ráillik Chandlerre. Ő az a fajta ember, aki átveszi az irányítást, és mindig készen áll egy poénos megmozdulásra. Ugyanakkor a Kos egy nagyon őszinte, határozott ember. Nem szokta magában tartani, mit gondol valójában, de sikerül viccesen előadnia, és elfedi szarkazmusával. Chandler jelenlétében garantált a szórakozás, és szinte mindenre kapható.

Bika: Rachel Green

Rachel Green egy igazi Bika. Kitartó, megbízható, ugyanakkor imád birtokolni és nem veti meg a luxust. Ez határozottan Rachel! Mindig a legjobbat akarja, és szereti a márkás ruhákat és kézitáskákat. A Bikák arról is ismertek, hogy hűséges és megbízható barátok. Rachel is mindig ott van a barátainak, amikor szükségük van rá. Ugyanakkor meglehetősen öntörvényű és önközpontú is tud lenni, amik szintén jól jellemzik ezt az állatövi jegyet.

Ikrek: Gunther

Az Ikrek nem az a fajta, aki könnyen kimutatja az érzéseit, akárcsak Gunther, hiszen éveken át titkolta, hogy szerelmes Rachelbe. Az is igaz a jegy szülötteire, hogy nehezen bocsátanak meg, és Gunther is elég sokáig neheztelt Ross-ra, amiért fájdalmat okozott Rachelnek. Ugyanakkor mint tudjuk, ez a csillagjegy kettős személyiség, és a Central Perk baristája (majd vezetője) azt is sokáig titkolja: az angol mellett hollandul is beszél, és korábban szappanopera-színész volt.

Richard Burke: Rák

Richard Burke tagadhatatlanul Rák jegyű. Alapvető tulajdonságai közé tartozik a gondoskodás és a védelmezés. Richard is mindig vigyázott Monicára, amikor együtt voltak, és mindenben támogatta őt. Nagyon nyugodt, megbízható és stabil ember, aki nem esik pánikba, amikor konfliktus adódik, viszont nem bírja a nagy változásokat.

Oroszlán: Carol Willick

Az Oroszlánok támogató és védelmező egyének, akik hevesen szeretik és óvják a szeretteiket. Kemény burkolatuk alatt melegszívűek és érzékenyek is, de ezt az oldalukat csak azoknak mutatják meg, akiket a legjobban szeretnek. Például Ross első felesége, Carol Willick is gondoskodó anya és kifinomult személyiség, aki ráadásul mindenkivel kedves.

Szűz: Monica Geller

A Szüzek aprólékosak, módszeresek és perfekcionisták. Pont úgy imádnak versenyezni, ahogy Monica is, aki igazi küzdőszellem. Azt is lehetne mondani: tipikus erős nő, mert egyedül is képes a jég hátán is megélni. Mindenbe rengeteg energiát fektet be, mert ha egyszer van egy feladat, ő azt komolyan veszi és a legjobbat akarja nyújtani. De tény és való, hogy rettentően tekintélyt parancsoló tud lenni, ha előtör belőle a „főnök”, márpedig ez igencsak jellemző a Szűz jegyűekre.

Mérleg: Ross Geller

A jegy képviselői nagyon diplomatikusak, tisztességesek, szeretnek két méterrel a föld felett járni, és gyűlölik a konfliktust. Ez határozottan Ross. Mindig igyekszik elkerülni a veszekedést, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egy nőt rejteget a lakásában, miután összeveszett Rachellel, majd hazudott róla… De a Mérlegek arról is ismertek, hogy határozatlanok, márpedig Ross sosem tud dönteni, és hihetetlenül bizonytalan. Viszont mérhetetlenül romantikus, gondolj csak bele, milyen varázslatos ötletekkel igyekezett meghódítani Rachelt.

Skorpió: Emily Waltham

Az egyik leginkább félreértett csillagjegy, a szenvedélyes Skorpió. Bár egyesek agresszívnek vagy konfrontatívnak tekintik őket, ők csak elszánt emberek, akik nem lépnek vissza, ha a helyzet felforrósodik, akárcsak Emily Waltham, Ross második felesége. Noha kezdetben tétovázott Ross-szal kapcsolatban, mégis feltétel nélkül szerette őt, miután kiépült vele a bizalom és a szívébe zárta. De nem éppen megbocsátó típusok, ha ballépésről van szó, jusson eszedbe az, amikor Ross az esküvői fogadalmuk során véletlenül Rachel nevét mondta ki.

Nyilas: Janice Hosenstein

A sorozat leghangosabb karaktere Janice, aki pont olyan élénk és energikus, mint egy Nyilas. Az állatöv szabad szelleme, igazi nonkonformista, aki nem sieti el a megállapodást. Viszont nagyon rugalmas, és  rendkívül kitartó is, akárcsak Janice, aki ezt újra és újra bebizonyítja Chandlernek, hiszen bármit megtett volna azért, hogy vele legyen. Ó, te jó ég!

Bak: Joey Tribbiani

Biztosan nem tipikus Bak, de rengeteg olyan tulajdonsággal bír: kitartó, hűséges és védi a szeretteit. Joey ragaszkodik a barátaihoz és hihetetlenül családcentrikus. Bármit megtenne értük, ahogy azt a sorozat során sokszor láthattuk. Mindig ott van, amikor a barátainak szüksége van rá, és mindig tud néhány bölcs tanáccsal szolgálni, még ha az nem is túl jó! És bár imádja a nőket, de nem az a fajta, aki könnyen elkötelezné magát, ezért volt még mindig a szingli a sorozat végén is.

Vízöntő: Phoebe Buffay

A Vízöntő az a fajta ember, aki szembemegy a szabályokkal, és mindig önmagát adja, bármi történjen. Pont olyan egyedülálló, liberális és független gondolkodó, mint amilyen Phoebe is. A Vízöntők arról ismertek, hogy humanitáriusok, és gyakran küzdenek társadalmi ügyekért. Erős igazságérzetük van, és mindig igyekszenek segíteni a rászorulókon. Az ismert erről a csillagjegyről, hogy igazi különc, ami határozottan igaz Phoebe-re. Egyedülálló a divatérzéke és egyéni zenei stílusa van.

Halak: Mike Hannigan

A Halak híresen szelíd, együttérző és fantáziadús. Természetes empaták is, akik könnyen megértik mások érzelmeit. Ez határozottan jellemzi Mike Hannigant. Mindig ott van Phoebe mellett, és egy nagyon türelmes, megértő alkat. A Halak emberek a kreativitásukról is ismertek, akárcsak ez a helyes srác, aki egy feltörekvő zenész, és sokszor látjuk zongorázni. Emellett az állatövi jegy képviselői a romantika mesterei is. Biztos emlékszel, Mike is mindig édes dolgokat csinált azért, hogy boldoggá tegye Phoebe-t.