Minden csillagjegynek megvannak a maga különlegességei, sok esetben pedig a zodiákusokat könnyedén lehet azonosítani egy-egy filmes vagy könyves karakterrel. Most megmutatjuk, a csillagjegyed alapján, te melyik romantikus hősnő lennél. 

Kos - Jo March 

A Kisasszonyok egyik főszereplője, Jo, aki bátor, erős akaratú,, hűséges és tagadhatatlanul megnyerő: más szóval igazi Kos. A történet szerzője, Louisa May Alcott Jo karakterén keresztül a kor számos, szigorú nemi szerepét megkérdőjelezte, olyan történetívet adott neki, amely megmutatja, hogyan igyekszik utat törni magának a világban. A Koshoz hasonlóan Jo is értékeli a függetlenséget és bátran néz szembe bármilyen akadállyal. 

Bika - Fanny Price 

Jane Austen Mansfield Park című regényének főhősnője elsőre gyengének tűnhet, ám a karakter a történet előrehaladtával egyre inkább bontakozik ki, ez idő alatt pedig Fanny megtanulja, hogyan lehet bátor, miként építheti fel az önbecsülését. A Bikához hasonlóan Fanny is érzékeny ember, aki szereti a természetet és a költészetet. Együttérző és empatikus, ésszerűen gondolkodik, hallgat a józan eszére.

Ikrek -  Emma Woodhouse 

Az Emma című, szintén Janes Austen regény főhősnője kommunikatív, élénk, intelligens és igazán társaságkedvelő, akárcsak az Ikrek. Könnyen barátkozik, néha önjelölt párkeresőként beleavatkozik másik életébe. A történet során Emmának meg kell tanulnia, hogy nincs mindig mindenben igaza, ez pedig az Ikrekre is alapvetően igaz. 

Rák - Helen Huntingdon

Wildfell asszonya című Anne Brontë regény főhősnője tökéletesen mutatja megy egy vérbeli Rák érzelmek által vezérelt természetét. A történet szerint Helen szerelemből megy hozzá úgy hozzá valakihez, hogy közben mélyen aggódik a férfi jellembéli hibái miatt, mégis naivan úgy hiszi, a feleségeként képes lesz őt megjavítani. Hamar kiderül azonban, hogy erre esély sincs, a férfi bántalmazza Helent, különösen a gyermekük születését követően. A sok évnyi rossz bánásmód után Helen úgy dönt, megszegi a törvényt és a korabeli társadalmi elvárásokat és a kisfiával együtt elmenekül. Távozása tökéletesen megmutatja a Rák szerető és védelmező természetét, azáltal, hogy a fia érdekeit és szükségleteit helyezi előtérbe. 

Oroszlán - Anna Arkagyjevna Karenina

Lev Tolsztoj eposzának főhősznője, Anna Arkagyjevna Karenina egy nemes és szenvedélyes karakter, akinek eltökélt szándéka, hogy a saját feltételei szerint élje az életét. Egy igazi Oroszlánhoz hasonlóan Annának is mindennél fontosabb a szerelem, emiatt pedig egyesek szemében önzőnek tűnhet. Pedig Anna csak a szívét követte, pont ahogyan azt Oroszlánok is teszik, ám akkoriban, egy férfiak uralta világban úttörőnek számított, ráadásul nem is volt könnyű dolga. 

Szűz - Mina Murray/Harker 

Mina Murry Bram Stroker ikonikus horroregényének női főszereplője, aki ugyanolyan analitikus gondolkádású, mint a Szűz csillagjegyűek általában. Remek irányító, jó ötletei vannak, szervezési meg megfigyelési képessége pedig példaértékű. Minát a későbbiek során átdolgozták, az adaptációk során Drakula potenciális szerelmeként tűnik fel, az eredeti könyvben viszont gyakorlatias, kiegyensúlyozott, intelligens és hűséges, akárcsak a Szűzek. 

Méreg - Isabel Archer 

Henry James, Egy hölgy arcképe című regényének főszereplője már a könyv megjelenése óta rabul ejti az olvsókat. A Mérlegekhez hasonlóan Isabel barátságos, kedves személyisége pedig lehetővé teszi a számára, hogy magához vonzza az embereket. Látásmódját viszont sokszor torzítja az idealizmusa és túlzott önbizalma, emiatt nem mindig veszi észre, ha manipulálják. Ez alapvetően a Mérlegekre is igaz, ám, ha hajlandóak komoly önvizsgálatot tartani, akkor újraértékelhetnek sok mindent, éppen úgy, ahogyan Isabel is tette. 

Skorpió - Catherine Earnshaw 

Emily Brontë Üvöltő szelek című klasszikusának karaktere mindent megtestesít, ami egy Skorpióra igaz lehet. Catherine szenvedélyes, érzelmes, intenzív, különösen, ha a Heathcliff-fel való viszonyáról van szó. Mindeközben makacs, már-már leküzdhetetlen módon, de közben igyekszik feladni azt, hogy rögeszmésen irányítson mindent. 

Nyilas - Dorthea Brooke

George Eliot Middlemarch című regényének központi nő alakja igazi megtestesült Nyilas. Lelkes, optimista, intellektuális, jámbor, a szerelemről pedig romantikus elképzelései vannak. Persze miután férjhez megy hamar kiderül, hogy a valóság egészen más. Dortheának meg kell tanulnia megkülönbözteti a magas erkölcsi normákat az igazi erényektől, és el kell fogadnia a korlátait. Ezáltal érheti el azt az állapotot, amelyre a Nyilas is törekszik, így tudja az élettel kapcsolatos tudását ugyanis bölcsességé alakítani. 

Bak - Bathsheba Everdene

Thomas Hardy Távol a világ zajától könyvének női főszereplője, Bathsheba Everdene egyértelműen kitűnik  a kortársai közül, azokkal a tulajdonságaival, amikkel egyértelműen a Bakhoz köthetőek. A lány ugyanis makacsul független, szorgalmas és elszánt, gond nélkül szembeszáll a nőkkel szembeni elvárásokkal. Azonban mások érzéseit gyakran hanyagul kezeli, makacssága megzavarja abban, hog megtalálja a boldogságot. A Bakhoz hasonlóan Batshebának is engednie kell, rá kell jönnie, hogy néha nem baj, ha valaki sebezhető. 

Vízöntő - Jane Eyre 

Charlotte Brontë regényének címszereplője az egyik leghíresebb romantikus főhősnő, aki tökéletes Vízöntő. Jane a szabadságot mindennél fontosabbnak tartja, ez pedig a Vízöntőkre is igaz. A jegy szülöttei mindig hűek maradnak önmagukhoz, pont mint Jane a nagy küzdelmeket követően végre megtalálja a békét és az elégedettséget. 

Halak - Catherine Morland

Jane Austen A klastrom titka című könyvének főszereplője olyan, mint egy igazi Halak. Álmodozó, fantáziadús és kedves természetű, akit általában nagyon kedvelnek az emberek. Catherine viszont talán egy kicsit túlzásba is esik az álmodozással, egy ponton pedig rájön, el kell választania a való életet a fikciótól. Minderre a Halak csillagjegyű személyek is hajlamosak lehetnek, ám amikor megvilágosodnak, megtanulhatnak uralkodni a vad álmodozásaikon. Ha ezt a kihívást teljesítik, akkor tökéletesen megállják majd a helyüket a való életben is. 

(via)