2008-ban mutatták be az első Alkonyat-mozit. A film nem kapott túl jó kritikákat, de a tiniket meghódította. A vámpíros sztori hihetetlenül népszerű lett, a színészek pedig igazi szupersztárokká váltak. 

Ennyit változtak az Alkonyat sztárjai

A film sok színész karrierjét fellendítette, de vannak, akik azóta nem foglalkoznak aktívan a színészkedéssel. Bár az Alkonyatot manapság is sokat kritizálják, az tuti, hogy a Harry Potter óta egyik tinifilm sem aratott ekkora sikert. 

Robert Pattinson 

Robert számára nem a Twilight volt az első nagy film, hiszen korábban feltűnt a Harry Potter és a Tűz serlegében. De az Alkonyat meghozta számára a szupersztár státuszt. Edward Cullen megformálója azóta olyan filmekben játszott, mint például a Tenet, de ő a legújabb Batman. Robert barátnője Suki Waterhouse, akivel az első közös gyermeküket várják

Kristen Stewart 

Bella Swan megformálója gyerekszínészként kezdte a karrierjét, neki az Alkonyat már a sokadik filmje volt. Már a Twilight-saga forgatása alatt megtalálták más szerepekkel, tavaly pedig Diana hercegnét alakította a Spencer című drámában, amit a kritikusok is elismerően értékeltek.

Taylor Lautner

A színésznek nem igazán sikerült befutni Jacob Black után. Több filmben, sorozatban játszott, de az igazán nagy szerepek eddig elkerülték. Láthattad például a Nagyfiúk 2. részében, és a Scream Queensben. Taylor egyébként tavaly megnősült, elvette a barátnőjét, Taylort. 

Peter Facinelli

Carlisle Cullen vagyis Peter Facinelli sem hagyott fel a színészettel, de a nagy áttörés az ő életében sem jött még el. Kevésbé ismert filmekben kapott szerepeket, és főként mellékszereplő volt. A színészkedés mellett rendez is, de a filmjei eddig nem kaptak túl jó kritikákat. 

Elizabeth Reaser

A színésznő az Alkonyatban Esme Cullent alakította, a filmek után sem hagyta abba a színészkedést. Az elmúlt években sok sorozatban, filmben láthattad. Szerepelt többek között A szolgálólány meséjében, és A Hill-ház szellemében. 

Ashley Greene

Ashley Greene is maradt a színészetnél, Alice Cullen után sokféle karaktert megformált, még Bruce Willis mellett is feltűnt a Rosszkor, rossz helyen című filmben. A színésznő most egy kis pihenőt tartott, hiszen tavaly született meg az első gyermeke. 

Kellan Lutz

Kellan Lutz az Alkonyat előtt sokáig modellkedett is, csak utána kezdett el filmekben játszani. Végül az utóbbi mellett döntött, 2 évadon keresztül játszott az FBI: Most Wanted című sorozatban, emellett több filmben, sorozatban is feltűnt kisebb szerepekben.

Nikki Reed

Nikki az utóbbi években szinte teljesen felhagyott a színészettel, legutoljára 2019-ben volt látható a Vérháborúban. A férje Ian Somerhalder, akivel 2015-ben házasodtak össze. A párnak idén született meg a második közös gyermeke. 

Jackson Rathbone

Jackson alakította Jaspert a filmekben, aki csak nagyon ritkán mosolygott. A valóságban a színész teljesen más, legalábbis az Instája alapján. Amellett, hogy színészkedik, zenél is, de még egyik filmjével sem ért akkora sikert, mint az Alkonyattal.