A 6. évadával tért vissza A korona. November 16-tól elérhető az első négy rész, az évad további epizódjai pedig decemberben érkeznek. A brit király család életéről szóló sorozat megtörtént események alapján készült, de azért nem szabad mindent elhinni. A következő események például nem történtek meg. 

Diana hercegné kérése 

Az első epizód azzal kezdődik, hogy Diana hercegné és Vilmos herceg ellátogatnak Tony Blair birtokára, ahol fociznak és a hercegné szerepéről beszélnek. A sorozat azt sugallta, Diana javasolta, hogy több nyilvános szerepet kellene vállalnia, a miniszterelnök pedig megpróbálta ezt elérni Erzsébet királynőnél. A valóságban ez nem történt meg. Valóban találkoztak, de nem tudni, hogy miről beszéltek. Tony Blair annyit árult el a memoárjában, hogy aggodalmát fejezte ki Dodi Fayed miatt. 

Margit hercegné és Kamilla viszonya 

Az első epizódban Károly király születésnapi partit szervezett Kamilla királynénak a Highgrove House-ban. A korona szerint Erzsébet királynő nem helyeselte a kapcsolatot, így nem jelent meg, Margit hercegnő viszont ott volt. Sőt, megpróbálta meggyőzni a testvérét arról, hogy helyes a kapcsolat. A bulit valóban megrendezték, és Erzsébet királynő tényleg nem volt ott, de Margit hercegnő sem jelent meg az eseményen. Nincs róla dokumentáció, éppen azért azt sem tudni, milyen viszony fűzte Kamillához, így ez csak találgatás. 

Vilmos herceg és Dodi Fayed kapcsolata 

A korona 2. részében Diana hercegné elárulja, hogy Dodival találkozik, mire Vilmos herceg csupán annyival reagál, hogy furcsának tartja. Bár Vilmos herceg és Harry herceg sosem nyilatkoztak Dodi Fayedről, Sussex hercege a könyvében annyit elárulta, hogy kifejezetten kedvesnek tartották és szórakoztatónak. Mindketten úgy gondolták, boldog mellette az anyjuk, így nem volt problémájuk. 

Diana hercegné halálhíre 

A sorozat 4. epizódjában közli Károly király a gyerekeivel, hogy meghalt Diana hercegé. A hangot levették, így nem tudjuk, pontosan mit mond, de mindketten a szobában vannak. Harry herceg emlékiratából kiderült, hogy ez nem így történt. Sussex hercege elárulta, egyedül volt, amikor Károly király közölte a szomorú hírt. Vilmos herceg nem volt jelen, ezután mindketten órákon keresztül ki sem mentek a szobáikból és nem beszéltek. 


Via