Az utóbbi időben számtalan alkalommal jöttek velünk szembe a TikTokon filmrészletek, amik általában fiatal lányok elrablását mutatták be. Néhány kattintás után hamar rájöttünk, hogy mely thrillerekről van szó, ami pedig a leghátborzongatóbb, hogy ezek mind-mind igaz történeten alapulnak. Most megmutatjuk azt a 3-at, amit szerintünk a legdurvább. 

3096 nap 

A 3096 nap Natascha Kampusch történetét dolgozza fel. Ő az a lány, akiről nagy eséllyel már te is hallottál, hiszen elképesztő megmenekülését követően a neve az egész világon ismert lett. Mint ismert  Natascha Kampusch-t 10 éves korában rabolta el egy Wolfgang Přiklopil nevű férfi, aki aztán több mint 8 éven át fogva tartotta őt egy pincében. A történet jól szemlélteti, hogy a férfi miként is törte meg a lányt, hogyan taszította szolgasorba. Úgy fél év után egyébként bizonyos időközönként kiengedte őt a pincebrtönből, sőt idősebb korában már a kertbe is kimehetett vagy fent aludhatott a házban. Ennek ellenére Natascha fogságban töltött nyolc éve igencsak kemény volt, hiszen folyamatosan bántalmazták mind verbálisan, mind pedig fizikálisan, sőt gyakorlatilag folyamatosan éheztette is az elrablója. A lány titkon valószínűleg mindig is készült a szökésre, amikor egyszer csak váratlanul adódot is egy alkalom, amivel Natascha azonnal élt is. 

Girl in the Basement (Lány a pincében) 

A Girl in the Basement a tragikus sorsú Elisabeth Fritzl megrázó igaz történetén alapul, a lányt a saját apja zárta több mint 20 évre a saját házuk alatt található pincébe. A fiatal lányt klasszikus értelemben véve nem is elrabolták, ugyanis az apja egy ürüggyel lecsalta a pincébe, majd rázárta az ajtót. Állítólag a saját anyja sem tudta, hol van a lány, ugyanis a férfi Elisabeth nevében írt egy levelet, hogy elment és ne keressék. A pincében töltött évek alatt az apa rendszeresen zaklatta szexuálisan is a lányát, a vérfertőző kapcsolatból hét gyermek is született. 

 The Girl Who Escaped: The Kara Robinson Story

A 15 éves Karát egy Richard Evonitz nevű sorozatgyilkos rabolta el, a lánynak csodával határos módon sikerült megszöknie. A lányt az utcán szúrta ki magának a férfi, majd arra fegyverrel arra kényszerítette, hogy szálljon be a kocsija hátsó ülésén található tárolódobozba. Miközben a férfi elhurcolta Karát, a lány számolta a kanyarokat, igyekezett minden apró részletet megjegyezni, ami segíthet neki később abban, hogy megmeneküljön. Richard a lakására vitte Karát, ahol a lány aztán minden kérésének eleget tett, engedelmeskedett, hiszen tudta, csak így lehet esélye a menekülésre. Az első adandó alkalommal pedig futásnak eredt...