Az elmúlt néhány évtizedben annyi sorozat készült, hogy azt felsorolni is lehetetlen lenne, de azért akadt néhány kiemelkedő, ami hamar sokak kedvencévé vált. Sőt, akadnak olyanok is, amiknek hiába lett már vége, máig imádják a rajongók. Szubjektív kis listánkban most megmutatjuk, szerintünk melyik 3 sori érdemelte ki a legjobb címet. A te kedvenced közte van? 

Hannibal 

Tudjuk, tutira szokatlan ez így kezdésnek, de az elmúlt évtized egyik legzseniálisabb sorozata kétségtelenül a Thomas Harris regényei alapján készült Hannibal. A művészi megközelítés, ami az egész sorozaton átívelt, elképesztően drámai hatást adott a történetnek. A Hannibal egyértelműen az egyik legmerészebb alkotás, ami képernyőre kerülhetett. Megalkuvást nem tűrően vitte vászonra a pszichózis és a megszálottság témáját, mindezt úgy, hogy vizuálisan minden egyes epizód lenyűgözőre sikerült. 

South Park 

Az 1997 óta adásban lévő South Park feltétlenül fel kellett kerüljön erre a listára, hiszen a tévétörténelemben nincs még egy olyan széria, mint ez. A Sout Park az örökké fiatal fiúk és szüleik kalandjait követi nyomon, mindezt teszi elképesztően szürreális módon. Persze a széria a humorra épít, de azért nagyon kemény társadalmi kérdéseket is feszeget. Egyes epizódok valósággal meghökkentőek, persze vannak részek, amik az érintetteknél alaposan ki is verik a biztosítékot, de a készítők valószínűleg pontosan tudják, mit is csinálnak, így kizárt, hogy a jövőben egy-egy negatív kritika eltántorítaná őket a további munkától. 

X-akták 

A 90-es évek egyik meghatározó sorozata az X-akták volt, ami máig sokak nagy kedvence. A történet Fox Mulder és Dana Scully FBI különleges ügynököket követi nyomon, akik epizódról epizódra valami furcsasággal találják szembe magukat. Fox szentül hisz a földönkívüliek létezésében, a földöhragattabb Scully azonban mindig a logikus magyarázatot keresi. Az X-akták igazi klasszikus, szóval, ha még nem láttad, akkor ideje csekkolni. 

(via)