Imádod az igaz történeten alapuló szériákat? Akkor most mutatunk 3 hátborzongató sorozatot, amiknek az alapja bizony a rémisztő valóság. 

Az utolsó lépcsőfok 

Az utolsó lépcsőfok egy 2022-ben bemutatott krimi minisorozat, ami egy 2004-es, azonos nevű bűnügyi dokumentumfilm alapján készült. A történet szerint Michael Peterson (Colin Firth) krimiírót azzal vádolják, hogy megölte a felségét, Kathleent. A nő holttestére az otthonukban találtak rá, a lépcsőház alján. A valóságban is megtörtént eset 2001-ben történt, amikor is az észak-karolinai Durhamben élő Michael Peterson azzal hívta fel a 911-et, hogy a felesége leesett a lépcsőn, eszméletlen és erősen vérzik. A nőt aztán hallotnak nyilvánítják, ám felmerül, hogy talán nem baleset történt...

Szerelem és halál 

A Szerelem és halál egy amerikai életrajzi krimi minisoraz, amit 2023 áprilisában mutattak be. A főszerepben Elisabeth Olsen látható, a sztoriról pedig tudni kell, hogy igaz történeten alapul. A sorozat egész pontosan Candy Montgomery, a texasi Wylie-ből származó háziasszony igaz történetén alapul. A nő a tipikus háziasszonyok életét éli a 70-es években, azonban egy ponton az esküdték elé kell állnia, azt követően, hogy megvádolják szomszédja, Betty Gore baltás meggyilkolásával. Az indíték állítólag a féltékenység, Betty-nek ugyanis feltehetően viszonya volt Candy férjével. Érdekesség, hogy ugyanezt a sztorit még 2022-ben a Candy című sorozat is feldolgozta, ott Jessica Biel alakítja a főszereplőt. 

A Jeffrey Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori

A Jeffrey Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori egy 2022-es amerikai életrajzi drámasorozat, amelyet Ryan Murphy és Ian Brennan alkotott. A főbb szerepekben Evan Peters, Richard Jenkins, Molly Ringwald, Niecy Nash és Michael Learned láthatók. A történet Jeffrey Dahmer életéről szól, valamint arról, hogyan lett belőle Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa. Dahmer 1978 és 1991 között hajtotta végre rémtetteit, melynek során fiatal fiúkkal végzett majd jellemzően megette bizonyos szerveiket.