Még szinte el sem kezdődött 2024, máris elérhetővé vált az év legnagyobb botrányát okozó film, a Saltburn. A filmről sok videó kering a neten, most összeszedtünk róla minden infót! 

Miről is szól a Saltburn? 

A film a 2000-es évek közepén játszódik, a hivatalos leírás szerint az arisztokrácia romlott és sötét világát akarja bemutatni groteszk módon. A főszereplő egy Oliver nevű srác, aki Oxfordban tanul, és ott ismerkedik meg egy Felix nevű fiúval. Felix családi háttere nagyban eltér attól, amit Oliver megszokott, ennek ellenére kölcsönös köztük a szimpátia. Mivel Oliver apja meghalt, a családjában pedig jelen vannak a különféle függőségek, így Felix meghívja a srácot a családja vidéki birtokára, Saltburnbe. A történet pedig csak ezután veszi igazán kezdetét. Többet nem is árulunk el, hiszen a filmben nagyon sok csavar, váratlan fordulat van, így jobb, ha inkább megnézed. A Saltburn a Prime felületén elérhető.

Kik szerepelnek a filmben? 

Felixet Jacob Elordi alakítja, míg Oliver szerepében Barry Keoghan tűnik fel a vásznon. A film egyik húzóneve Rosamund Pike, aki korábban a Holtodiglan és a Fontos vagy nekem című filmekben is bizonyította, hogy mennyire jól állnak neki a zűrös karakterek. Emellett feltűnik a filmben Richard E. Grant, Archie Madekwe, Alison Oliver, Paul Rhys és Carey Mulligan. 

Miért is okozott botrányt? 

Bár a film leírásából egyértelműen nem következik, de egy igazán sötét, groteszk thrillerről van szó. Van több olyan jelenet is, ami kiakasztott a mozirajongókat, sokak szerint több rész gyomorforgató. Több erotikus jelenet is van benne, ezek pedig szinte szó szerint mindent megmutatnak. Sok megbotránkoztató pillanat van, a nézőknél mégis egy bizonyos fürdőkádas jelenet vágta ki teljesen a biztosítékot. Mivel nem szeretnénk spoilerezni, ezért csak annyit árulunk el, hogy a filmben mindent bemutatnak a nemi vágyakról és a testnedvekről. 


Via