Tudtad, hogy van néhány konkrét jel, ami egyértelműen megmutatja, hogy a lelki társad van melletted? Ezeket gyűjtöttük most össze. 

Őszinte, nyílt kommunikáció

Amikor egymással beszéltek, akkor őszintén és nyíltan teszitek azt. Nincsenek hazugságok, nincsenek szőnyeg alá söpört problémák. A konfliktusok során tisztelettel bántok egymással, kellő empátiával, hiszen a cél, hogy együtt oldjátok meg a problémákat. Nem titkoljátok egymás elől a félemeiteket, aggodalmaitokat, képesek vagytok megnyílni és elmondani, ha netán zavar valami. 

Az érzelmek kifejezése 

Bár ez szorosan kapcsolódik az előzőhöz, de ha a lelki társad van melletted, akkor minden gond nélkül kifejezheted az érzelmeid, mindez pedig kölcsönös. Sírhattok és nevethettek együtt anélkül, hogy azon gondolkodnátok, mit gondolhat most a másik. Az egész helyzet természetes, senki nem érzi magát kényelmetlenül, hiszen biztonságos környezetben, egymás mellett, egymást támogatva vagytok. 

Egyéni identitás megőrzése, csapatmunka 

Amikor megtalálod azt a bizonyos valakit, akit a lelki társadnak nevezhetsz, akkor hirtelen minden annyira magától értetődő lesz. Ebben a kapcsolatban nem kell majd szerepet játszanod, hiszen a másik éppen olyannak szeret, amilyen vagy. Végre nem kell álarcokat viselned, megőrizheted egyéni identitásod, mindezt úgy, hogy közben ti egy csapat vagytok. Ebben a kapcsolatban mindkettőtökben megvan a saját karrierje, szenvedélye, mindeközben pedig folyamatosan támogatjátok egymást. Pontosan tudjátok, hogy boldoggá teszitek egymást, de azzal is tisztában vagytok, hogy nem kizárólagosan a másik számotokra a boldogságorrás. Képesek vagytok önállóan is boldogulni. 

A közös jövő építése 

Ha megtalálod a lelki társad, akkor viszonylag hamar szóba kerül a közös jövő kérdése, mivel tudat alatt csakis arra vágytok, hogy együtt építsetek fel valamit. Mindig átbeszélitek a terveket, realizáljátok, hogy most éppen hol is tartotok és megbeszélitek, milyen lépések következnek most annak érdekében, hogy a céljaitok, úgy mint közös ház, esküvő, akár gyermek egy nap megvalósuljanak. Amennyiben tényleg lelki társak vagytok, úgy mindketten pontosan ugyanannyi erőfeszítést fogtok tenni annak érdekében, hogy az álmaitok megvalósuljanak, egy-egy mérföldkőnek pedig egyformán örültök majd. 

Közös szórakozás 

A ti kapcsolatotok több mint fizikai. Természetsen a hálószobában is nagyon egy húron pendültök, de a lelki társak képesek közösen szórakozni. Szerettek egymás társaságában lenni, együtt utazni, kirándulni, filmet nézni. Ti nem csak szerelmesek vagytok, hanem legjobb barátok is, s ez az, ami annyira különlegessé tesz benneteket. 

(via)