A BDSM szex az, ami a legtöbbeket izgat, de sokan nem merik kipróbálni, mert számos tévhit kering vele kapcsolatban a köztudatban. Most összeszedtünk 5 tényt, amit mindig is tudni akartál a BDSM szexről, de talán sosem merted megkérdezni. 

A BDSM tényleg egyenlő a kínzással? 

Röviden és tömören: DEHOGY! Persze a BDSM gyakorlása jár némi fájdalommal, de azt gondolni, hogy maga a BDSM a fájdalomról és a kínzásról szól, nem más, mint általános tévhit. A BDSM lényege, hogy addig menjetek el, ameddig mindkettőtöknek egyaránt jó. Ha kipróbáljátok, nagyon fontos, hogy kommunikáljatok és mindent beszéljetek meg, sőt érdemes egy biztonsági szóban is megegyezni, így ha egyikőtöknek már nem kellemes, amit átél, akkor csak dobja be ez a szót, és akkor álljatok le! 

Deviáns, aki kedveli?

A BDSM kapcsán gyakran él a mítosz, hogy kizárólag a szexuálisan deviáns emberek kedvelik. Sőt, elterjedt tévhit, hogy kizárólag azok számára izgalmas a szexnek ezen formája, akik valamilyen gyermekkori traumát hordoznak magukkal, esetleg bántalmazták őket, ezért úgymond ezt vissza akarják adni. Nos, ez így ebben a formában NEM IGAZ! A BDSM-ről tudni kell, hogy mindig a felek közti, konszenzusos megállapodáson alapszik. Olyan nincs, hogy valaki akarja, valaki meg nem. A BDSM kapcsán a határok különösen fontosak, éppen ezért nem lehet bántalmazó kapcsolatnak nevezni, azt, ahol a felek közös megegyezésén alapulnak a történések. 

Visszaélés áldozata, aki részt vesz benne?

Ez egy másik gyakori tévhit: sokan feltételezik azt, hogy azok az emberek, akik BDSM-ben vesznek részt, azok olyan dolgoknak vannak kitéve, amit nem akarnak. Ahogy azt már fentebb is említettük a BDSM mindkét fél beleegyezését igényli, éppen ezért az ágyban nem történhet olyasmi, amit a másik nem akar. 

A dominánsok irányítják az alávetetteket? 

Egy másik általános elképzelés hogy végig a dominánsok dominálnak. A BDSM azonban sokkal több, mint néhány fogalom, éppen ezért, ha úgy döntesz, jobban szeretnél elmélyülni a BDSM világában, hamar rájössz, hogy az alávetett is valamilyen szinten irányít. Hiszen irányítja az irányítást. A dominánsok kvázi azért cselekszenek, hogy kielégítsék az alávetett szükségleteit, ami végső soron azt jelenti, hogy mindkét fél a maga módján irányít. A BDSM dinamikáját az határozza meg, hogy kinek jut a legtöbb öröm, s ezen a ponton jön képbe a dolog egyik szépsége, ami csak egy sok közül. 

A BDSM mindig megköveteli a szexet? 

Az az elképzelés, hogy a BDSM kizárólag a hálószóbában való közüsülés során fordul elő, széles körben elterjedt mítosz. A BDSM valójávan bőven túlmutat a hálószobán, sokkal több, mint pusztán szex. A BDSM-et egyébként a párok gyakran az előjáték során végzik, de léteznek olyan gyakorlatok is, amik egyáltalán nem tartalmaznak szexet. A BDSM a szexuális kielégülésen túl valódi mentális élmény is, amiben keveredik a hatalom, az irányítás, a sebezhetőség és a bizalom kérdésköre. 

(via)