Egyáltalán nem mindegy, hogyan kommunikálsz egy párkapcsolatban. A tudomány szerint, ha ezeket a mondatokat te és a pasid is kimondjátok, sokkal tovább tarthat a szerelem.

Látom és értékelem az erőfeszítéseidet.

A boldog párok megköszönik egymásnak az erőfeszítéseiket. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a partnered megbecsültnek érezze magát. Le tudja törni a szenvedélyt és a szerelmet, ha a másik azt gondolja, neki minden jár, és soha semmiért nem hálás. Te ne légy ilyen, érezze a párod, hogy becsülöd az erőfeszítéseit.

Kedvellek téged

A " Szeretlek" sok kapcsolatban elcsépelt mondat lehet, attól függetlenül, hogy nagyon fontos. Ám szükséges néha annak is hangot adni, hogy kedveled a másikat, mint embert. Hogy látod az értékeit, hogy nemcsak a kémia működik, de sokszor mások számára észrevehetetlen gesztusokat, tetteket is imádsz.

Segíts megérteni! 

A konfliktus megoldásának, és a mélyebb szintű kötődésnek a kulcsa az, ha megkéred, hogy a szerelmed magyarázza el neked, hogy mi a problémája. Ha nem támadóan léptek fel egymás ellen, hanem az a lényeg, hogy megoldódjon a probléma, az hosszútávú kötődést eredményezhet.

via