A hűtlenség alapvetően elég  szubjektív, ugyanis minden párnak meg kell határoznia, számára pontosan, mi fér bele. Van, akinek már egy kósza pillantás is hűtlenség, de a nyitott kapcsolatok kedvelői számára merészebbek a határok. Ennek ellenére a hűtlenségnek vannak bizonos típusai, ezeket mutatjuk most meg. 

A szexuális hűtlenség 

A klasszikus. Nem is kell ezt túlmagyarázni, hiszen mindenki pontosan érti, miről is van szó. Az ilyen típusú hűtlenség hátterében gyakran valamiféle elégedetlenség vagy hiány áll, valamit keresünk, amit a parnterünktől nem kapunk meg. Sokszor nem is játszanak szerepet érzelmek, pusztán fizikai a vonzalom. Sokan az izgalmat keresik, hiszen a titkos találkák, a lopott pillanatok fokozhatják a szexuális vágyat. 

Az online hűtlenség 

Néhány évtizeddel ezelőtt az efféle hűtlenség – online tér hiányában – ismeretlen volt, mára azonban a vezető megcsalási formák közé tornázta fel magát. Ebbe a fajta hűtlenségbe beletartozik a szexting, azaz az erotikus tartalmú fényképek és videók szexuális célú cseréje. A lényeg azonban, hogy ezeket a felvételeket nem a párunknak, hanem egy másik személynek küldjük el. A legdurvább, hogy mostanra már olyan alkalmazások is elérhetők, ahol kifezetten kalandokat kereső, házas emberekkel chatelhetünk. 

Az érzelmi hűtlenség 

Ez már keményebb dió. Ebben az esetben – eleinte legalábbis – nem szexelünk a másik féllel. Nagy valószínűséggel mély, tartalmas beszélgetéseket folytatunk valakivel, aki nem a párunk és, aki iránt elkezdünk folyamatosan komolyabb érzelmeket táplálni. Egyet tudni kell, mindenkinek minden embernek alapvető érzelmi szükségletei vannak, szeretve lenni pedig mindenki szeret. Ha a párunktól nem kapjuk meg a kellő törődést, odaadást, akkor akarva akaratlanul kezdünk el csatlakozni valakihez, akitől viszont igen. Az érzelmi alapú hűtlenség sokszor leküzdhetetlen akadály a párok számára, hiszen ebben az esetben olyan nagy már a szakadék két ember között, hogy azt szinte lehetetlen visszacsinálni. 

Hűtlenség bosszúból 

Ez a hűtlenség akkor fordulhat elő, amikor rájövünk a partnerünk megcsalt bennünket. Éppen ezért mi is ugyanezt csináljuk. Sokan később a párjuk orra alá is dörgölik a hűtlenség tényét, hogy még édesebb legyen az a bizonyos bosszú. 

(via)