Végre a tudománynak sikerült meghatároznia azt a jelet, ami bizonyítja, hogy kedvel téged a pasi és bejössz neki! 

A Nature-ben publikált  kutatásban  92 heteroszexuális ember vett részt, akik egy sor ötperces rapidrandin vettek részt. 

Eredmények

A rapidrandik alatt a kutatók a partnerek fiziológiai reakcióit, például a testhelyzetük megváltozását vagy a fejük bólintását figyelték. Az alanyok minden randi végén leírták, mennyire élvezték a találkozót, és hogy szeretnénék-e újra látni az illetőt. És nagyjából ugyanaz az eredmény született: a résztvevők újra találkozni akartak azzal, akikkel szinkronba kerültek. A jó első randevú tehát az, amikor képesek vagyunk kapcsolatot teremteni egymással, hiszen a partner meghallgatása és tisztelete elveszi az első randitól való félelmet, és még azt is elérjük vele, hogy legyen folytatás! 

Ha egy férfi és egy nő az első randevú során nagymértékben szinkronban van, akkor a romantikus és szexuális érdeklődésük általában kölcsönös, és magas

– írják a kutatók a tanulmány eredményeiben.

Tehát a szinkron akkor teremtődik meg, ha kellőképp egymásra hangolódunk, ez a ráhangolódás pedig az idegrendeszerre is remek hatással lehet. Minél inkább összeolvadnak az emberek, és minél szorosabb kapcsolatot éreznek, annál kevesebb stresszt okoz az első randi. A kutatók azonban nem tudták megállapítani, hogy a két test rezgéseinek a szinkronizációja vezet-e vonzalomhoz, vagy pont fordítva.

Mindenesetre hallgass a szívedre, és ha azt érzed, tökéletesen egymásra hangolódtatok, jó okod van azt hinni, hogy a dolognak van jövője!

Via