Valószínűleg amikor összejössz a pároddal, akkor még gondolati síkon sem merül fel benned, hogy ennek egyszer vége lehet. Ez persze teljesen természetes, hiszen senki nem úgy vág bele egy kapcsolatba, hogy azon agyal, mikor fog szakítani. Sajnos azonban bizonyos kapcsolatok egy idő után zátonyra futhatnak, néhány kutatás pedig a miérteket vizsgálja. Most egy meglepő tanulmány látott napvilágot, amiből végre kiderülhet, mi miatt szakít a legtöbb pár 2023-ban. 

A támogatás hiánya

A felmérések szerint egy kapcsolatban elsőként a pénzügyi nézeteltérések okoznak konfliktust, ám ezen még sokan sikeresen túljutnak. Őszinte beszélgetések, megfelelő kommunikáció, pénzügyi stratégia kialakításával áthidalható a probléma, azonban akadhatnak további, nem várt nehézségek is. A Forbes Magazine kutatása szerint a szakítások első számú oka nem más, mint a támogatás hiánya. A pároknak sokszor annyira eltérőek az elképzeléseik akár szakmai szempontból, akár a családalapítás kapcsán, hogy képtelenek közös nevezőre jutni, ez pedig előbb vagy utóbb, de szakításhoz vezet. 

Kevés intimitás 

Sokan ezen a ponton azonban még nem mondják ki, vége, hanem inkább egy viszonyba menekülnek. A hűtlenséget viszont már a legtöbb kapcsolat nem éli túl, ekkor pedig eljön a rettegett szakítás. A kutatás szerint szintén nagy szerepet játszik a szakításokban az intimitás hiánya, de az anyagi stressz okozta feszültség is dobogós a listán. Persze egy kapcsolat sosem egyik pillanatról a másikra romlik fel, szóval a többség fixen érzi már a felbomlás előtti időszakban, hogy valami nem stimmel. 

Intő jelek

Intő jelek mindig vannak: ha érdektelenek vagytok egymás irányába, nem szívesen hallgatjátok meg a másikat, nem bírtok beszélgetni, nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyjátok a másikat, akkor ott bizony baj van. Szóval tudnod kell, hogy egy szakítás általában két emberen múlik, sosem lehet csak egyik vagy másik felet hibáztatni. Szóval, ha azt szeretnéd, hogy a kapcsolatod kiegyensúlyozott legyen, akkor neked és a párodnak is ugyanakkora mértékű energiát kell belefektetni a dologba, máskülönben csúnya végel lehet. 

(via)