A szakítás utáni érzelmek nagyon intenzívek. Éppen ezért nehéz tisztán gondolkozni, döntéseket hozni, amikor annyi minden kavarog benned. Természetesen ez egy normális dolog, és szinte mindenki megtapasztalja. De nem jelenti azt, hogy ennek a fázisnak hosszúnak kell lennie. A szakértők most elárulták azt a módszert, amivel könnyebben feldolgozható a kapcsolat vége. 

Így sokkal könnyebben túlléphetsz a szakításon

Karla Zambrano-Morrison terapeuta elárulta, hogy van egy bevált módszer, ami szinte mindenkit támogat, ez nem más, mint a gyásznapló. A naplóvezetés köztudottan sokat segíthet a mindennapok során, de szakítás esetén különösen ajánlott

A szakértő szerint minden le lehet írni, sokat segít például, ha azokkal a dolgokkal kezded, amiket még el akartál mondani az exednek, de nem volt rá lehetőséged. Emellett azokat is leírhatod, amiket szeretnéd, ha a volt pasid elmondott volna neked. A gyásznapló segíthet azonosítani, hogy mi a legfontosabb számodra egy kapcsolatban, így a jövőben sokkal tudatosabban tudsz majd belekezdeni a randizásba. 

Így vezess szakítási naplót

A szakértők szerint a legfontosabb, hogy olyan helyen kezd el írni, ahol komfortosan érzed magad. Mindig szánj időt arra, hogy alaposan elmerülj az érzéseidben, gondolataidban. A nyugalom lehetővé teszi, hogy saját magadra fókuszálj. 

Kezd azzal, hogy lélegezz, és érezd az érzékeny részeket. Nehéz a mellkasod? Fáj a hasad? Kérdezd meg magadtól, honnan erednek ezek az érzések. Mi az a fájdalom, amelyet meg kell nyugtatni

Fontos, hogy adj időt magadnak a gyógyulásra. Ha a sírással tudod kifejezni az érzéseidet, akkor sírj. Bármilyen érzés felmerül benned, engedd meg magadnak, hogy átéld. Ne nyomj el magadba semmit, mivel ez csak hátráltatja a továbblépést. 

A lényeg, hogy magadra koncentrálj, és azokra az dolgokra összpontosíts, melyektől jobban érzed magad. A gyásznapló a saját fejlődésedet szolgálja. 


Via