Te megadod a módját a maszturbációnak? Na tuti, hogy nem annyira, mint amennyire kellene. Pedig van hova fejlődnünk benne. 

Keveset maszturbálunk, főleg minőségit

Tudtad, hogy egy legutóbbi francia felmérésben kiderült, hogy csak a nők 54%-a maszturbál? Elkeserítő az adat, hiszen a kiegyensúlyozottsághoz a szex és a kielégült állapot is hozzátartozik. Ha pedig nincs is párkapcsolatunk, fontos, hogy szánjunk magunkra időt, ilyen téren is. 

Mert nem csupán az számít, hogy csináljuk-e vagy sem, de az is, hogy hogyan. Attól még, hogy nincs partner hozzá, romantikázhatunk. Igenis megadhatjuk a módját, és lehet egy romantikus éjszakánk, csak hím nélkül.

Hidd el, hogy a végeredmény sem lesz ugyanaz, teljesen másként éled majd meg a maszturbációt, és teljesen máshogyan hat majd rád az élmény, hogy a csúcsra jutottál. 

Sokszor mondják, hogy nem a cél a lényeg, hanem az út - ez fokozottan igaz a meditatív maszturbációra. Sok dologra rájöhetsz akár a testedről, akár a lelkedről. A meditatív maszturbációval új kapcsolatot alakíthatsz ki magaddal, jobban tisztelheted magadat, a testedet, az egész lényedet.

A meditatív maszturbáció egy másik mindset

A meditatív maszturbáció lényege, hogy simogasd magad, figyelj a vágyaidra, a légzésedre! Csináld azt, ami automatikusan jön. Ne csak lent mozgasd kicsit a kezedet, hanem érintsd meg a melleidet, a hasadat, a combjaidat, járd körül az egész tested!

A maszturbáció azért is terápiás tevékenység, mert az egyik olyan ritka alkalmak egyike, amikor ítélkezés nélkül megélhetjük a fantáziánkat, a vágyainkat. Sőt, új területeket fedezhetsz fel, olyan helyeket, amelyekről eddig nem is tudtad, hogy ekkora örömet okoz, ha megérintik őket. 

Nem csak akkor emelheted fel a lábaidat a nyakadhoz, amikor egy pasi szeretne behatolni. Nincsenek korlátok, és amikor ezt elfogadod, és időt szánsz a tested megismerésére, akkor teljesen új kapuk nyílnak, teljesen más lelkiállapotba kerülhetsz. 

via