A megcsalás nagyon összetett dolog, vannak, akikhez csak egy éjszaka hűtlenek, mások háta mögött hónapokig-évekig tart a viszony. Egyesek azonnal szakítanak, másoknak viszont erősebb lesz a kapcsolata mint valaha. Bármelyik csapatba is tartozol, ezt a hat dolgot minden esetben tilos megtenned. 

Úgy tenni, mintha mi sem történt volna

Az sem jó, ha csak e körül forog utána az életed, de az sem, ha úgy teszel, mintha nem történt volna ilyen. Egyrészt magad miatt, fontos lenne, hogy feldolgozd a gyászt és megéld azt. Igen, néha át kell engedned magadon a fájdalmas érzéseket is. Másrészt, ha a párodnak elnézed, nem emlegeted, ám csak egyszer is előjössz ezzel a kártyával, az nagy vitákat hozhat. 

Önhibáztatás

Nem, akármennyire is hihetetlenül hangzik, nem vagy hibás. Ha már nem elég amit te adsz, ha már mást keres, akkor is tájékoztatnia kellett volna erről. Ne okold magad, teljesen felesleges. A megcsalás akkor is bekövetkezhet, ha te tényleg mindent megtettél érte, rengeteg összetevője van. 

Bosszú

Soha ne állj bosszút! Egyrészt a karma úgyis visszaadja, és talán valami olyan dologgal büntet majd, ami még jobban fáj, mint a megcsalás. Másrészt pedig önmagadat is megalázod, ha nem emelt fővel távozol. Nem kell elrejteni, hogy fáj, de próbálj meg erkölcsileg te győztesen kijönni ebből. 

Állandó hibáztatás

Úgy döntöttél, hogy vele maradsz és megbocsátasz, mégis minden nézeteltérésnél támadod őt azzal, mit tett? Érthető, ha fáj, de ez nem fair vele szemben sem. El kell gondolkodnod, tényleg tovább tudsz-e lépni. 

Meggondolatlan döntések

Szeretnél megbocsátani? Épp ellenkezőleg, szeretnéd, ha végleg vége lenne?  Bármelyik mellett is dönts, egy dolog biztos: alaposan át kell gondolnod, hogy mire vágysz. Nagyon gondold meg, hosszútávon melyik opció lesz számodra a jobb. 

Via