Talán számodra meglepő, de sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy egy óvszer akár több aktus alatt is használható. Most utána jártunk, vajon tényleg igaz-e ez az állítás. 

Egy óvszer = két menet?

Az óvszer nemcsak azért szükséges, mert megvéd a nem kívánt terhességtől, de a kellemetlen szexuális úton terjedő betegségektől is. Vannak, akik szerint egy óvszer, ha nem történt ejakuláció, többször is hasznosítható, ám ez egyáltalán nem igaz. 

Minden közösülés után feltétlenül cseréld le az óvszert, hogy elkerüld a kellemetlen meglepetéseket. Az óvszert egyszeri használatra tervezték, még akkor is, ha ugyanazzal a partnerrel szexelsz, és akkor is, ha egyébként nem történt ejakuláció.

A terhesség elleni védelem akkor a leghatékonyabb, ha a csomagolásból kivéve, azonnal az erektált péniszre helyezed. Természetesen úgy, hogy tökéletesen illeszkedik, és a levegő nem szivárog be. Arra is nagyon oda kell figyelni, hogy a kicsomagolás közben ne sértsd meg a körmöddel, és tutira ne szakadjon ki sehol. 

A tiltólista

Szóba sem jöhet, hogy ugyanazt az óvszert két egymást követő alkalommal is használd. Először is, nehéz lenne újra és újra helyesen, biztonságosan felhúzni. Ezen kívül pedig megnyúlik, vékonyabbá vál, és a rajta lévő kenőanyag is csökken. Ez a két feltétel már külön-külön is tiltólistássá teszi az óvszer dupla használatát, nem még, ha mindkettő egyszerre teljesül.

Attól függetlenül egyébként, hogy nem történik ejakuláció, a péniszből előváladék és távozik az aktus során, így teljesen tiszta soha, semmilyen esetben nem marad. Ezzel pedig csak tovább növeled a nem kívánt terhesség esélyét. 

A vékonyodás miatt, az óvszer a második alkalommal már jelentősen könnyebben is szakadna, így semmiképpen ne használj egyet kétszer.

via