A legújabb globális tanulmány szerint az erekciós pénisz hossza meglepően változott az elmúlt évek alatt, ám a tesztoszteronszint és a spermaszám csökkent. 

Így vizsgálták a péniszeket 

Michael L. Eisenberg a férfi reproduktív gyógyászat és sebészet igazgatója, valamint a kaliforniai Stanford Egyetem Orvostudományi Karának urológiai professzora által vezetett csapat 75 tanulmányt használt fel a kutatásához, amelyek 1992 és 2021 között készültek. A kutatáshoz több mint 55 ezer 18 és 86 év közötti férfi adatait használták fel. 

A pénisz hossza növekedett

A szakértő elárulta, hogy a tesztoszteronszint és a spermaszám csökkenése miatt azt gondolták, hogy a pénisz hosszával kapcsolatban is hasonló eredményeket kapnak, de tévedtek. 

Arra számítottunk, hogy hasonló csökkenő tendenciát fogunk látni, ha a pénisz hosszát vizsgáljuk, de mi ennek az ellenkezőjét tapasztaltuk

– mondta Dr. Eisenberg.

Elképesztő eredmények

Az eredmények 24 százalékos növekedést mutattak ki az átlagos erekciós péniszhosszban 1992 (amikor az első erekciós hosszt regisztrálták) és 2021 között. A kutatócsoport megállapította, hogy az erekció hossza a világ több régiójában és minden korcsoportban jelentősen megnőtt az idő múlásával, míg más péniszméret-méréseknél nem mutatták ki ezt a tendenciát. 

Ezek a dolgok játszhatnak szerepet

A szakértők úgy gondolják, hogy számos környezeti tényező szerepet játszhat az erekciós péniszméret növekedésében, mint például a hormonzavaró vegyszerek, valamint azzal is összefüggésbe hozható, hogya fiúk és a lányok korábban érnek a kamaszkorba. Azonban egyesek az internetet és az online pornót hibáztatják, ám ez csak egy felvetés. 

Minél több erekciója van valakinek, annál nagyobb lehet a jobb erekció lehetősége. A szövet jobban megnyúlik, így hosszabb lesz

– mondta a kutatás egy másik szakértője. 

 

Via