A Michigani Egyetem kutatói felmérést végeztek, amelynek célja az volt, hogy kiderüljön, a tévében nézett műsorok, különösen a romantikus vígjátékok és a randireality-k hogyan befolyásolják a párkapcsolatot, és az arról alkotott képet. 

Amikor el kell kapcsolni

Az eredmények kimutatták, hogy azok, akik romantikus filmeket, vagy randiműsorokat néznek, sokkal cinikusabban állnak a szerelemhez és a kapcsolatokhoz. Éppen ezért, ha hosszútávú kapcsolatot szeretnél fenntartani, talán érdemes egyedül nézned az ilyen tartalmakat. Miért is? 

Előre megírt tartalmak

Természetesen, a filmek forgatókönyveit hosszú ideig írják, nagyon komoly munkát belefektetve, hogy ez a lehető legszórakoztatóbb, legkatartikusabb alkotás legyen. De ugyanígy a párkereső műsorokban is vannak előre megírt jelenetek, így itt sem várhatsz őszinte reakciókat minden esetben. Éppen ezért, felesleges később ezekhez hasonlítanod a te helyzetedet, a te szerelmedet. 

Túl nagy hatás

Sajnos, ha van egy gyanúd, például hogy a pasik mindig hűtlenek, és egy film ezt képviseli, az azonnal felmenthet, úgy érezheted miatta, hogy igazad van, ami szintén beláthatatlan következményekkel jár. Ha az ott látott dolgokat tartod a normálisnak, alapvetőnek, akkor gyorsan csalódni fogsz. Attól még, hogy egy csaj jelenetet rendezhet egy apróság miatt, nem biztos, hogy a pasid tolerálni fogja, ha te ugyanezt megteszed. 

Cserélhetőség

Az ilyen fimekben és műsorokban az emberek rengeteg opcióból választanak, mindenki lecserélhető. De gondolj bele, a képernyőn egy válás után csak ugrani kell egy jelenetet. Az életben viszont ez nem így megy, nem biztos, hogy te is ugyanolyan gyorsan leküzdöd majd az akadályokat és nehézségeket. Ahogyan az sem biztos, hogy mindenkire, minden sarkon vár egy másik ember. Persze, ha úgy érzed, rossz kapcsolatban élsz, akkor lépj ki ebből. De csak azért, mert a Szex és New York-ban Carrie-nek heti 4 randija van, nem biztos, hogy nálad is ez lesz a szitu. És ez nem baj, csak ne csalódj!

via