A brit királyi család kifejezetten népszerűnek számít az egész világon. A családtagokat szinte mindenki ismeri, kedveli, nem véletlen, hogy milliók követték élőben Károly király koronázását szerte a világon. Az egyik legismertebb családnak azonban vannak furcsaságai, mutatjuk! 

A királyi család tagjai nem adhatnak autogramot

Bár ők is hírességeknek számítanak, a színészekkel, énekesekkel ellentétben a királyi család tagjai nem adhatnak autogramot. Korábban már több családtag is elárulta a nyilvános eseményeken, hogy nem írhatnak alá semmit, de az indokot sosem fedték fel. Nagy valószínűséggel megtiltották a királyi család tagjainak, mivel fontos személyek és fennáll a hamisítás veszélye. 

A királyi család tagjainak gyakran változik a vezetékneve 

Hivatalosan a királyi család tagjai a Mountbatten-Windsor nevet használják, ha valami miatt vezetéknévre van szükségük. De a valóságban kifejezetten kevesen alkalmazzák, legutóbb Harry herceg és Meghan változtatták meg a gyermekeik vezetéknevét. A legtöbb családtag a hercegi címet használja, ha ez változik, akkor a név is cserélődik. Katalin hercegné és Vilmos herceg évekig a Cambridge vezetéknevet használták, most azonban már a Wales vezetéknevet alkalmazzák. 

Az uralkodónak nincs szüksége útlevélre 

Ez a furcsa szabály csakis a mindenkori királyra vagy királynőre vonatkozik. A szabály szerint Károly királynak nincs szüksége útlevélre ahhoz, hogy külföldre utazzon, de ami még ennél is érdekesebb, hogy az Egyesült Királyságon belül jogosítvány nélkül is vezethet. És ez nem azt jelenti, hogy otthon maradhat az irat, mivel anélkül is vezethet, hogy rendelkezne jogosítvánnyal. Ez azonban csak Károly királyra vonatkozik, a többieknek szükségük van iratokra. 

A királyi család tagjai nem játhatszak ezzel a játékkal 

Talán ez a legfurcsább a felsorolásban, de a királyi család tagjai számára tilos a Monopoly. Ezt a titkot még András herceg fedte fel, amikor pár évvel ezelőtt ajándékba adtak neki egy játékot, és elárulta, hogy itthon nem lehet vele játszani, mivel nagyon elfajulhatnak a dolgok, és esetleg összeveszhetnek. 

Vért visznek magukkal 

Dickie Arbiter, királyi tudósító és Erzsébet királynő korábbi sajtótitkára árulta el, hogy több családtag visz magával vért, ha elutazik. Erzsébet királynőt és Fülöp herceget megerősítette, de az állította számos személyt érint a szabály. A szakértő szerint erre az orvosi vészhelyzetek miatt van szükség, hiszen nem garantált, hogy az adott helyen éppen rendelkezésre áll a megfelelő vér. 


Via