A brit királyi családnak rengeteg mesés ékszere van: Katalin hercegné csodás tiaráitól kezdve Kamilla királyné méregdrága karkötőin át elképesztően egyedi kincsek lapulnak a brit királyi kincstárban. Van azonban egy olyan 30 milliárd forintot érő (!) nyaklánc, amit Kamilla királyné még Károly király feleségeként sem vehet soha fel, akármennyire is szeretné azt – helyette Katalin hercegné hordhatja azt, aki a törvények értelmében majd György herceg feleségére fogja azt hagyni! 

Kamilla királyné soha nem veheti fel a királyi család legdrágább nyakláncát

Kamilla királyné viszont soha nem veheti fel a nyakláncot, mert Erzsébet királynő megszabta, hogy ezt az ékszert csak a leendő királyok első feleségei viselhetik: a másodikok nem. Így lehetséges az is, hogy Katalin hercegné hordhatja ezt a nyakláncot, ha viszont válásra kerülne közte és Vilmos herceg között a sor, Vilmos herceg második felesége sem vehetné fel ezt az ékszert.

Katalin hercegné először 2014-ben viselte ezt a mesés nyakéket (fenti kép), azóta pedig csak egyszer lehetett rajta látni, egy igazán különleges estélyen és bálon. Állítólag azért viseli ilyen ritkán ezt a gyönyörű ékszert, mert ugyanúgy szeretné megtartani ennek a nyakék varázsát, mint előző tulajdonosa, Erzsébet királynő.

Egykor Erzsébet királynőé volt ez a csodálatos nyaklánc

1947-ben ugyanis még Erzsébet királynő kapta nászajándékba Haidarabád nizámjától ezt az elképesztően drága nyakláncot, aminek az értéke mostanra már meghaladja a 30 milliárd forintot. Van rajta 38 db kisebb gyémánt és 13 db nagyobb smaragd vágású gyémánt, a szakértők szerint pedig egy átlagos embernek kb. 200 évig kellene gyűjtenie és dolgoznia azért, hogy egy ilyet meg tudjon venni! Hát nem elképesztő?

Az biztos, hogy Kamilla királyné sajnálhatja, hogy az ő nyakában soha nem lóghat majd ez a csodálatos ékszer, ám azért őt sem kell félteni: szinte korlátlan hozzáférése van a brit királyi kincstár többi ékszeréhez és a személyes ékszerkollekciójában is van pár egészen különleges, több millió forintot érő darab.

Via