A Bűbájos boszorkák és a Beverly Hills 90210 sztárja, Shannen Doherty évek óta küzd a mellrákkal. Először 2015-ben diagnosztizálták nála, akkor el is távolították az egyik mellét. Sajnos 2019-ben kiújult nála a betegség, januárban pedig kiderült, hogy átterjedt az agyára.

Szívszorító videót osztott meg A Bűbájos boszorkák sztárja 

A színésznő korábban is sokszor beszélt a betegségéről, ezzel is szeretné felhívni az emberek figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára. Először 2015-ben diagnosztizáltak nála mellrákot, ami akkor már átterjedt a nyirokcsomóira. Az évek során átesett sugárkezelésen, kemoterápián, az egyik mellét pedig el is kellett távolítani. 

A betegség már az első alkalommal is nagyon megviselte a szervezetét, sokat vérzett az orra, és szinte folyton kimerült, fáradt volt. Sajnos 2019-ben kiújult nála a betegség, 2021-ben pedig elárulta, hogy az életben maradás most a célja. Januárban újabb nehézséggel kellett szembesülnie, mivel kiderült, hogy a mellrák átterjedt más területekre is, mivel metasztázisok vagyis áttétek alakultak ki az agyában. A videót itt nézheted meg

Január 5-én a CT áttéteket mutatott ki az agyamban. A tegnapi videó azt a folyamatot mutatta be, ahogy rád teszik azt a maszkot, amelyet a sugárkezelés közben viselned kell. Január 12-én került sor az első sugárkezelésre. A félelmem nyilvánvaló. Rendkívül klausztrofóbiás vagyok, és sok minden történt az életemben. 

Shannen Doherty jelenleg négyes stádiumú mellrákban szenved, ezért is alakultak ki áttétek az agyában. A szakemberek szerint ez a mellrákos betegek 10-15 százalékánál fordul elő. 

Mindig őszintén beszélt a betegségéről 

Shannen a kezdetektől fogva sok dolgot megosztott az állapotáról, és mesélt a nehézségeiről. Fontosnak tartja, hogy minél többen szerezzenek tudomást a kihívásairól, hátha ezzel sikerül felhívni az emberek figyelmét a szűrűvizsgálatokra

Sajnos a szakemberek szerint a színésznő esélyei nem túl jók, az agyi áttéteket csakis sugárkezeléssel tudják kezelni, ami csupán meghosszabbítja a páciensek életét. Az orvosok szerint csupán pár évig tud még élni a betegséggel. 


Via