Olivia sokkot kapott, mikor egy ártatlan  diagnózis után kiderült, hogy szembe kell néznie a halálos kórral, a vérrákkal. 

Influenzából vérrák

Olivia több hónapig influenzaszerű tünetekkel, köhögéssel küzdött, valamint a kulcscsontja felett éles fájdalmat érzett, ezért elment orvoshoz. A tünetek után azt mondta neki a szakember, hogy húgyúti fertőzése van, ám mivel egész éjszaka nem tudott aludni, izzadt és rosszul volt, elment a kórházba. CT vizsgálat és ultrahang után borzasztó hírt kapott.

Az orvos azt mondta, hogy nincs vesekövem, de megduzzadtak a nyirokcsomóim az egész gyomromban, és a szívemben is folyadék van. Teljesen megdöbbentem. Azt hittem, hogy meg fogok halni, mivel rákot diagnosztizáltak nálam az orvosok.  

Harmadik stádiumú Hodgkin-kórt állapítottak meg nála, ám a dolog nem volt ismeretlen számára, hiszen kedvenc énekesnője, Delta Goodrem 18 évesen szintén szenvedett a betegségtől.

Furcsa érzés volt ez az egész. Valamiért az első dolog, ami eszembe jutott, az volt, hogy soha nem mentem férjhez.

A gyógyulás útján

Egy hét múlva Olivia elkezdte a kemoterápiát, ami nemcsak őt, hanem a családját is megviselte, ugyanis kihullott az összes haja, és hányingere is volt a kezelések után.

Már csak három alkalom van hátra a kemoterápiából, a rák pedig szépen zsugorodik össze, így műtétre sem lesz szükségem. 

Mivel Olivia és a családja is egészséges életmódot folytattak, az orvosok elmagyarázták nekik, hogy ez azon rákos megbetegedések egyike, mikor a test teljesen összezavarodik, ám Olivia szerencsés helyzetben van. Az állapota miatt ugyan dolgozni még nem tudott, azonban ruháit eladta, így azokból tudott pénzt keresni.

via