Egészen döbbenetes dolog történt, az essexi Braintree-ből származó Claire Muffett-Reece-vel, aki egyszer csak úgy ébredt fel, hogy kiesett az elmúlt 20 év az életéből. A nő influenzás tüneteket tapasztalt magán, majd lefeküdt aludni. Két héttel később ébredt fel, az emlékei nélkül. 

Azt hitte megfázott 

A 43 éves, kétgyermekes anyukával 2021 márciusában történt valami olyasmi, amiről valószínűleg sosem gondolta volna, hogy át kell élje. A szabadúszó újságíróként dolgozó nő megfázáshoz hasonló tüneteket tapasztalt magán, arra gyanakodott, hogy biztos a fiától kapta el, aki már napok óta küzdött az infulenzával. Claire egyre rosszabbul érezte magát, ezért lefeküdt aludni, ám amikor a férje másnap megpróbálta felébreszteni, a nő nem reagált semmire. 

Nem ébredt fel

 A megrémült férj persze azonnal mentőt hívott, Claire-t pedig a Royal London Kórházba szállították. Miután odaértek a nőnek több rohama is volt, ezért lélegeztetőgépre tették. A nőt mesterséges kómába helyezték, abban a reményben, hogy a teste időközben gyógyulni kezd. Szerencsére 16 nappal később felébredt, ám az igazi sokk csak azután következett. Claire ugyanis nem emlékezett az életére, legalábbis az elmúlt 20 év emlékei gyakorlatilag teljesen kiestek neki. 

A családom arcára emlékeztem, de a macskáinkról kérdezősködtem, akik közül az egyik néhány héttel korábban, a másikat három évvel ezelőtt altatták el 

– mesélte Claire, aki a férjét bár felismerte, de az esküvőjük napjára, vagy a gyermekük születésére egyáltalán nem emlékezett. 

Kiestek az emlékei 

Nem emlékeztem a 9/11-re vagy a covidra, a bezárásokra, semmire 

– magyarázta a nő, akit végül agyvelőgyulladással diagnosztizáltak. 

A jövőre koncentrál 

Claire-nek a mai napig nem tértek vissza az emlékei, ami pedig a  legdrámaibb, hogy a férje el kellett mondja neki, hogy bizonyos családtagok már nem élnek, a nő ugyanis sokakról jelen időben beszélt miután felébredt a kómából. 

Felismerem magam a régi fényképeken, de nem emlékszem rá, hogy mikor készültek, nem ismerem fel a helyeket, ahol jártam 

– mondta Claire, akitől az ismerősök gyakran megkérdezik, emlékszik-e rájuk. Bár a neurológus szerint az emlékei idővel visszatérhetnek, egyelőre ez nem történt meg, az édesanya azonban igyekszik nem kétségbeesni: a jövőre koncentrál és arra, hogy új emlékeket teremtsen. 

(via)