Natasha teljesen megdöbbent, mikor az orvosok decemberben tüdőrákot állapítottak meg nála, hiszen mivel nem dohányzott, soha nem gondolta volna, hogy utóléri ez a betegség.

Tüdőrákja lett, teljesen összeomlott

A fiatal lánynál tavaly júniusban jelentkeztek az első tünetek. Légzése nehézkes volt, és furán vette a levegőt, mintha lenyelt volna egy csipogó játékot. Azonban a panaszok rövid időre megszűntek, így a stressznek tudta be a problémát. Augusztusban rosszabodott az állapota, így elment a kórházba. A röntgenfelvétel megdöbbentő dolgot mutatott ki: folt volt a tüdején, később pedig rákot diagnosztizáltak nála.

Teljes sokkban ültem az orvos előtt. Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy mi történt. Mindig egészségesen ettem, sportoltam, és soha nem dohányoztam. 

Az  orvosok  felvilágosították, hogy a rákot nagy valószínűséggel az EGFR+ (epidermális növekedési faktor receptor) nevű génmutáció okozta. Azoknál, akik nem dohányoznak, ott sokszor ez okozza, csakúgy mint Natasha esetében. 

A kezeléseken én voltam a legfiatalabb. Teljes sokkban voltam, és kezdtem elveszíteni minden hitemet.

A gyógyulás útján

Natasha jelenleg is gyógyszert szed. A tüdőrák kezelése sikeresnek bizonyul, ugyanis 25 százalékkal csökkent a daganat mérete a szervezetében. 

Manapság már a kezelések nagyon hatékonyak. Szerencsére boldog, normális életetem lehet, amiért nagyon hálás vagyok. Csak azért, mert valaki rákos, nem jelenti azt, hogy itt a vég. 

Jelenleg pénzt gyűjt egy jótékonysági szervezetnek, akik a tüdőrákban érintettek segítésén dolgoznak. Natasha kijelentette, hogy a rák megváltoztatta az életét, és ma már máshogy látja a világot.

Teljesen újrafogalmazódott az életem a rák óta. Minden egyes napért hálás vagyok, és a legapróbb dolgokban is megpróbálom megtalálni a szépet. 

via