A 32 éves Stacey soha nem gondolta volna, hogy rákot diagnosztizálhatnak nála, de mivel a manikűröse visszautasította, kénytlen volt orvoshoz menni. 

A manikűrös fedezte fel a rákot

Már évek óta dolgozik Skóciában egy manikűrös, ezért már látott néhány dolgot, ám Stacey esete nagyon aggasztotta. Egy vékony barna csíkot észlelt a körmén, ezért azt javasolta neki, hogy sürgősen menjen el az orvoshoz, és addig, ameddig nem állapítják meg, hogy mi a baj, nem fogja elkészíteni a körmeit.

Stacey azt gondolta, hogy egy ártalmatlan zúzódás, ám a  diagnózis  hallatán teljesen kétségbeesett.

Teljesen össze voltam zavarodva. A mai napig emlékszem erre a pillanatra, ugyanis nagyon megrázó volt. 

Melanomát állapítottak meg nála, amit ha korán észlelnek kezelhető, ugyanakkor végzetes is lehet. Az orvosok elmondták, hogy a melanóma gyakran sötét csíkként jelenik meg a körömágynál, de a töredezett köröm is gyakori.

Úgy éreztem magam, mint egy filmben. Teljesen lesápadtam, és nem fogtam fel, hogy ez a valóság. 

Köröm nélkül él

Márciusban a fiatal nőnek  eltávolították  a körmét, és biopsziát vettek a körömágyból. Több vizsgálaton is át kellett esnie, hogy megbizonyosodjanak nincs-e áttét a szervezetében.

Aggódtam, hiszen teljesen megváltozott a kezem. Azelőtt nekem voltak a legszínesebb körmeim, ám már csak 9 ujjamra tudok kérni géllakot. Műkörömmel élek. 

A beavatkozás után Stacey megkönnyebbült, és reméli, hogy a betegségével felhívja mások figyelmét is a rendszeres  vizsgálatok fontosságára.

A manikűrösöm megmentette az életemet. Sokkal jobban felkészült volt, mint én, ezért pedig örökre hálás leszek neki. 

via