A petefészekráknak kevés jellegzetes tünete van, mégis van pár olyan jel, ami tipikusnak mondható. Ilyen a köztes vérzés, a fájdalmas szex és az alhasi fájdalom is. Van azonban olyan tünet, amiről egyáltalán nem gondolnánk, hogy erre a betegségre utalhat.


Egy fiatal nő TikTokon beszélt arról, hogy milyen szokatlan dolog miatt kezdett vizsgálatokra járni, míg végül kiderült: petefészekrákja van.

@dramycancerrecovery My story of being diagnosed with cancer. Follow me here for more! #stupidcancer #lifeaftercancer ♬ original sound - Dr. Amy

Nem gyanakodott petefészekrákra

Nem volt olyan problémám, amit úgymond megszokott tünetnek mondanak, tulajdonképpen semmi bajom nem volt

— kezdte beszámolóját a nő.

Egyetlen dolgot tapasztaltam csak, ami szokatlan volt, ez pedig a gyomorégés 

— mondta.

Állandósult a gyomorégés

Akár ettem, akár nem, folyamatosan gyomorégésem volt. Nem puffadtam, nem voltak emésztési problémáim, a menstruációm is rendben volt, ez az egyetlen dolog volt az, ami egy idő után már minden nap gondot okozott. 

Ezért fordult végül orvoshoz.

Hosszan vizsgáltak, elsősorban persze az emésztőrendszeremet, de nem találtak semmit. Én viszont nem nyugodtam bele a dologba, a megérzéseim azt súgták, hogy valami nincs rendben. 

Ultrahangos vizsgálattal derült ki, hogy gyomorpanaszát petefészekrák okozza. A kezdődő daganat ugyanis befolyásolta az anyagcserét, illetve azokra a hormonokra is hatással volt, amelyek egészséges emésztésért felelnek.

Teljesen meggyógyult

Mivel még időben kiderült a panasz valódi oka, így műtéttel és megfelelő kezelésekkel a nő meggyógyult és további szövődményekkel sem kellett szembenéznie.