Az egész világot sokkolta a hír, amikor január 17-én minden előzmény nélkül bejelentették, hogy Katalin hercegné kórházban van, mivel egy tervezett hasi műtétet hajtottak végre rajta. A Kensington-palota nem sok részletet közölt a hercegné állapotáról, csupán annyit lehetett tudni, hogy a műtét sikeres volt, ami után két hetet kórházban tölt, a tervek szerint pedig húsvét környékén tér vissza hivatalos feladataihoz.

Katalin hercegné egy darabig még pihen

A hercegnét hónapokig nem látta senki, és teljes hírzárlat övezte az állapotát. A napokban azonban kénytelen volt a palota újabb közleményt kiadni, annyi találgatás és rémhír terjengett már Katalinról. Sőt, hét elején még egy lesifotó is készült róla! Azonban arról még mindig nincs szó, mikor tud visszatérni a hivatalos feladataihoz, pedig húsvét már nagyon is közeledik. 

Bár a palota továbbra sem adott információt arról, a hercegné mikor áll ismét munkába, mégis tettek utalást rá. Nemrégiben ugyanis a védelmi minisztérium kiadta Károly király idei hivatalos születésnapi rendezvénysorozatának programját, ami szerint Katalin hercegné részt vesz a Trooping the Colour nevű katonai felvonulás június 8-i főpróbáján. Vélhetően ez az alkalom lesz az egyike az első nyilvános szerepléseinek is.

Via