A válás költséges mulatság, főleg milliárdos celebként. Egyesek akkora summát kaparintanak meg csak a jogi procedúra során, hogy a válás után egyből felkerülnek a Forbes milliárdosainak listájára. Most összegyűjtöttük, melyek voltak mindenidők legdrágább celebválásai

Dr. Dre és Nicole Young

A Grammy-díjas amerikai hiphop producer és rapper, Dr. Dre és felesége, Nicole Young 24 év házasság után döntöttek úgy, hogy külön utakon folytatják. Young - akitől Dr. Dre-nek két felnőtt gyereke is van - 2020 júniusában nyújtotta be a válókeresetet.

@AFP/Image Press Agency

A 820 millió dolláros vagyonnal bíró Dr. Dre a megállapodás szerint vagyonának több mint egyötödét és ingóságainak nagyjából felét ruházta át exfeleségére. A rapper két részletben, összesen 100 millió dollárt fizetett Nicole Youngnak.

Bill és Melinda Gates 

A jótékonykodásukról is híres pár 27 év házasság után, 2021. május 3-án váratlanul bejelentették, hogy elválnak. Mivel a szakmai sikereik nagy részét együtt, párként élték meg, így a vagyon kibogózása sem lehetett egyszerű feladat. Úgy tűnik, Billnek és Melindának a házassági szerződésen kívül is volt megállapodása arra az esetre, ha a válás mellett döntenének. 

Számos közös ingatlanjuk volt, köztük egy 66 000 négyzetméteres, 130,88 millió dollár értékű vízparti kastély a washingtoni Medinában, és egy 43 millió dolláros ház a kaliforniai Del Marban.

@GettyImages/Kevin Mazur

A Forbes becslése szerint Bill vagyona 130,5 milliárd dollár. Bár 2014-ben lemondott a Microsoft elnöki posztjáról, továbbra is övé a cég 1,34 százaléka, és több más szervezetben is részesedéssel rendelkezik, valamint néhány luxusrepülőgép és autónak is a tulajdonosa.

Az egykori házaspár továbbra is együtt vezeti a nevükhöz köthető alapítványt, melynek értéke több mint 40 milliárd dollár. 

Michael és Juanita Jordan

A kosárlabda csillaga 17 év után, 2006-ban vált el feleségétől, Juanitától. Nem ez volt az első alkalom, hogy fontolgatták házasságuk megszüntetését: Juanita már 2002-ben is válókeresetet nyújtott be.

@AFP/Stan Honda

A procedúra végén végül a történelem egyik legnagyobb összegét kapta Michael Jordan exe, ami nem kevesebb, mint 168 millió dollár. 

Amber Heard és Johnny Depp

Heard 15 hónapnyi házasság után 2016-ban adta be Depp ellen a válókeresetét. Később 7 millió dollárt ítéltek neki a válóperben, amit jótékony célra ajánlott fel. A dolog azonban nem ment ilyen könnyen: a pár bírósági csatározása csúnyán elfajult, Heard családon belüli bántalmazással vádolta Deppet, ő pedig ugyanezt tette vele.

@

@Hearst Image/Axelle/Bauer-Griffin

A bíróság néhány héttel ezelőtt igazságot szolgáltatott és meghozta döntését, a rágalmazási per nyertese pedig Johnny Depp lett.  Az ítélet szerint Amber Heard becsületsértést követett el, amikor többek között családon belüli erőszakkal gyanúsította meg a színészt. Így tehát Amber Heardnek hatalmas összeget kell kifizetnie Johnny Deppnek, aki 15 millió dollárral lett gazdagabb.

 Guy Ritchie & Madonna

Guy Ritchie és Madonna 2008-ban zárták le végleg kapcsolatukat, akkor a sajtóhírek arról szóltak, hogy az énekesnő 76 és 92 millió dollár közötti összegett fizetett ki Ritchinek.  Az igazi dráma azonban csak nemrégiben kezdődött kettejük között, amikor is csatába keveredtek közös fiuk, Rocco elhelyezése miatt.

@GettyImages/ Anthony Harvey

Ivana és Donald Trump


A volt amerikai elnök első válása nemcsak drága volt, de igen drámai is. Trump megcsalta első feleségét, Ivanát Marla Maplesszel, akit később feleségül is vett.

@AFP/Bill Swersey

Amikor a két nő először került szembe egymással a bíróságon, Maples nem bánt kesztyűs kézzel szerelme exével, és azt mondta Ivananak:

Marla vagyok, és szeretem a férjedet.

Ivana válasza sem volt kedvesebb:

Te k@rva, hagyd békén a férjemet! 

- válaszolta

Nem sokkal később Ivana és Trump hivatalosan is elváltak, az elfajult ügy végén pedig nem kevesebb mint 25 millió dollár ütötte az exfeleség markát. 

Via