Az egész világot lesújtotta a hír, hogy Károly királyt rákkal diagnosztizálták. Az uralkodónak voltak egészségügyi problémái az elmúlt hetekben, de nem tűnt ennyire komolynak az állapota.

Károly király állapota súlyosabb, mint hitték

Az uralkodót eredetileg jóindulatú prosztata-megnagyobbodással kezdték kezelni, ám a műtét során vett mintákból kiderült, hogy Károly király rákos. A hírt a Buckingham-palota hétfőn közölte, ám azt nem árulták el, pontosan milyen rákról van szó, vagy hogy mennyire előrehaladott az állapota.

A szakértők szerint viszont az, hogy a kezelést azonnal megkezdték, illetve, hogy Harry herceg amint megtudta, elindult Londonba, sokat sejtetnek – vélhetően súlyos a király állapota.

Úgy tűnt, már jól van!

Károly királyt 11 nappal ezelőtt műtötték, ezt követően Sandringhambe utazott gyógyulni. Itt kapták legutoljára lencsevégre, február 4-én, egy nappal a szomorú bejelentés előtt.

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A király Kamilla királynével a szokásos vasárnapi misén vett részt. A fotókon jól látszik, hogy még nem egészen tökéltes az állapota, hiszen nem olyan rég műtötték, de láthatóan már jól van, integet a rajongóknak, sétálgat, beszélget Kamillával. 

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Azt nem tudni, hogy Károly király itt már tudta-e a diagnózisról, de annyi bizonyos, hogy másnap rögtön Londonba utazott, ahol megkezdődött a kezelése.