Iskolaváltás előtt áll György herceg, és egyre jobban érdekli az embereket, hogy a trónörökös melyik intézményben tanulhat. Most újabb hely került fel a listára, ami kifejezetten drága. 

Itt tanulhat György herceg 

Az angol iskolarendszer felépítése miatt, a trónörökös hamarosan iskolát vált. Jelenleg egy intézményben tanul a testvéreivel, de jövőre már egy új helyen folytathatja a tanulást. Az információk szerint már több hely is szóba került, tavaly például a család meglátogatta az Eton bentlakásos iskolát, de a hírek szerint Katalin hercegné nem elégedett vele

Ezután szóba került a walesi hercegné egyikori iskolája, Marlborough College, ahová a hercegné imádott járni. Ám sokat változott az elmúlt évtizedekben, és a királyi család úgy véli, egy túlságosan feltűnő intézménnyé vált, így nem sokban különbözik az Eton magániskolától. Ezért két újabb hely került fel a listára, az egyik a Oundle School, ahol kiemelt szerepe van a környezetvédelemnek, a másik pedig St Edward's School, ami Oxfordshire-ben található. 

A pletykák szerint az intézmény nagyon tetszik a hercegi párnak, mivel a gyermekek boldogságát helyezi előtérbe, emellett fontos szerep jut a fenntarthatóságnak. Az iskola nagyon jó eredményekkel büszkélkedhet, ami az informátorok szerint igazán vonzóvá teszi. Az egyik öregdiák a DailyMail nevű lapnak árulta el, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg már el is látogattak az iskolába, és megnézték. 

Az iskola nem olcsó, mivel évente 47 000 fontba kerül a szülőknek. Cserébe az iskola hatalmas területen helyezkedik el, van golfpálya, és még csónakház is. Sok tantárgy kapcsolódik az egyetemi tananyaghoz, ami a későbbiek nagy előny lehet. A hercegi pár állítólag még nem hozott döntést, de nagy rá az esély, hogy az Oxford közelében lévő iskola lesz a befutó. 


Via