Régóta találgatják a királyi család szakértői, vajon melyik iskolában folytathatja a tanulmányait György herceg. Már több intézmény neve is előkerült, most egy újabb hellyel bővült a lista, ahol izgalmas dolgokat tanulhat. 

György herceg ebbe az iskolába járhat 

Tavaly nyáron Katalin herceg és Vilmos herceg látogatást tett az Eton magániskolába, ahova a walesi herceg is járt. Velük tartott György herceg is, így sokan biztosra vették, a herceg itt folytatja a tanulmányait. Katalin hercegné azonban nem rajong az intézményért, ezért szóba került a Marlborough bentlakásos iskola, ahova a walesi hercegné és a testvérei jártak. 

Katalin hercegnének jó emlékei vannak a helyről, ami sokkal átlagosabb, mint az Eton. De az iskola sokat változott, és az információk szerint a hercegné már nem találja megfelelőnek, ezért elkezdtek ismét nézelődni. 

Éppen ezért úgy fest, hogy György herceg a Oundle School nevű intézményben folytathatja a tanulmányait. Az iskolában nagyon fontos szerep jut a környezetvédelemben, emellett nyitott gondolkodású felnőtteket szeretnének nevelni. 

A DailyMail információ szerint délelőtt a kiemelt tantárgyakat tanulják a gyerekek, délutánonként pedig sportolhatnak, vagy időt tölthetnek a természetben. Az iskola kampusza nyitott, több épületből áll, így a gyerekek könnyedén kapcsolódhatnak egymáshoz. Több nyelvvel is megismerkedhetnek, a spanyol és a francia mellett tanulhatnak ógörögül, latinul, németül és kínaiul. 

A tandíj évi 34 515 fontba kerül, viszont ez az összeg később megemelkedhet. A királyi család hivatalosan még nem tett bejelentést, így nem tudni, melyik iskolát választják György herceg számára. Ám a szakértők szerint Oundle School célkitűzései összhangban vannak az elképzeléseikkel. 


Via