Idén lett 10 éves György herceg, így hamarosan egy fontos döntést kell meghoznia Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek. Iskolát fog váltani, a szakértők pedig kíváncsiak, hogy melyik intézményben folytatja a tanulmányait. A szakértők szerint egy fontos hagyományt is megtörhet. 

György herceg megtörheti ezt a királyi szokást 

Az már korábban kiderült, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné fontos döntést hoztak, mivel György herceg bentlakásos iskolába folytatja majd a tanulmányait. Korábban a család már látogatást is tett az előkelő Eton magániskolában, de nem biztos, hogy itt fog tanulni. 

Az Eton mellett egy másik iskola is szóba került, ez pedig Katalin hercegné egykori iskolája, a Marlborough College. Erről Richard Eden a Daily Mail rovatvezetője számolt be, aki azt is elárulta, hogy a források azt meséltek, Katalin hercegné látogatást tett az iskolában

Katalin ott volt a minap. Erről beszélt az iskola.  

A Marlborough College sincs távol Katalin hercegné és Vilmos herceg otthonától, így könnyen előfordulhat, hogy György herceg ott folytatja a tanulmányait. A szakértők szerint ez egy hatalmas lépés lenne, hiszen ő lenne az első trónörökös 956 év után, aki olyan iskolába járna, ahol fiúk és lányok is vannak vegyesen.

Hagyományosan a trónörökös mindig fiúknak szánt magániskolában folytatja a tanulmányait. Így György herceg lehet az első, akinek lány osztálytársai is vannak. Ez a lépés lehetővé tenné, hogy György herceg változatos környezetben tanulhasson, így sokkal gazdagabb ismeretekkel rendelkezzen. 


Via