György herceg jelenleg második a trónöröklési sorrendben, tehát nagy valószínűséggel egy nap király lesz. Jól tudta ezt Katalin hercegné is, ezért is nehezedett rá nyomás, amikor dönteni kellett az első gyermeke nevéről. 

Így választott Katalin hercegné nevet

A névválasztás egyik szülőnek sem egyszerű, de a királyi család tagjai nem is választhatnak akármilyen nevet. Eugénia hercegnő például könnyebb helyzetben volt, de Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek igazodniuk kellett bizonyos szabályokhoz. Ez persze érthető, hiszen György herceg egyszer király lesz, így mondhatni egy uralkodónak kellett nevet választaniuk

A The Times értesülései szerint a hercegi pár a kutyájukat hívta segítségül, mivel nehezen ment nekik a döntés. Felírták az összes lehetséges nevet egy-egy cetlire, összegyűrték őket, majd behívták a szobába a kutyájukat, Lupót. A spániel végül a György nevet tartalmazó cetlit választotta.

A család kedvence volt 

Lupo még 2012-ben került Katalin hercegnéhez és Vilmos herceghez. A spániel az egész család kedvence volt, több családi fotón is szerepelt. A gyerekek szintén közel álltak a kutyához, Sarolta hercegnőnek egyik születésnapi portréján szintén látható volt. A kutya 2020-ban hunyt el, amit egy megható bejegyzésben jelentettek be. 


Via