A híres szülein túl György herceg egy milliárdos keresztapával is büszkélkedhet. Westminster hercegét, Hugh Grosvenort-ot ritkán látni, ám most azzal került a figyelem középpontjába, hogy felkerült a The Sunday Times leggazdagabb 35 év alattiak listájára. 

Mesés vagyon

A 32 éves Grosvenort fontos szerepet játszik György herceg életében, hiszen évekkel ezelőtt Katalin hercegné és Vilmos herceg őt választották a leendő király keresztapjának. A kis hercegnek a milliárdos Hugh csak az egyik keresztszülője – ráadásul a legfiatalabb – ugyanis van még neki hét. Westminster 7. hercege egyébként mesés vagyont tudhat a magáénak, a Sunday Times listája szerint 2023-ban ő a 11. leggazdagabb ember az Egyesült Királyságban. Grosvenort amúgy korábban az ország legpartiképesebb agglekényeként volt ismert, ám mostanra már kikerült a piacról, ugyanis a múlt hónapban kiderült, eljegyezte a szerelmét Olivia Hensont. 

Getty Images/Max Mumby/Indigo

Hogyan lett Westminster hercege?

A sármos Hugh 2016-ban lett Westminster 7. hercege, amikor az édesapja, 64 éves korában, tragikus módon, szívrohamban meghalt. A fiatal férfi ekkor 9 milliárd fontra becsült vagyont, valamint számos új birtokot örökölt. Ő lett a The Grosvenor Group vezetője, ami azt jelenti, hogy több, hatalmas területettel rendelkezik Londonban, továbbá több, mint 1500 épülettel szerte a világon. 

Kulcsszerep a koronázáson 

A családnak továbbá számos hatalmas birtoka van, köztük a Cheshire-ben található Eaton Hall, Lancashire-ben lévő Abbeystead Estate, de van otthonuk Skóciában és Spanyolországban is. A fiatal herceg az évek során a Honvédelmi és Nemzeti Rehabilitációs Központ kampányát is vezette, amely az édesapja kezdeményezésére továbbra is támogatja a honvédség súlyosan sebesült vagy sérült tagjainak rehabilitációját. Hugh egyébként pár héttel ezelőtt Károly király koronázásán is kiemelt szerepet kapott, ugyanis a körmeneten számos társával együtt vitt egy zászlót. 

(via