Alapított egy kozmetikai termékeket forgalmazó céget Hailey Bieber. Az jutott eszébe, hogy a márkanév legyen az ő második keresztneve, azaz a Rhode. Az ötlet annyira megtetszett a marketingteamnek, hogy meg se nézték, hogy ez a név nem foglalt-e már véletlenségből.

Persze nem született volna meg ez a cikk, ha nem lett volna dehogynem foglalt a Rhode név: egy ruhamárka létezik már 9 éve ezzel a névvel, és hát őszintén szólva nem túl életszerű, hogy Hailey Bieber környezetében ne lett volna senki, aki ne hallott volna már róla, tekintettel arra, hogy például Beyoncé és Rihanna is hordta már a márka ruháit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RHODE (@shoprhode)

Nos, a Rhode két alapítója, Purna Khatau és Phoebe Vickers most jogi eljárást indítottak a 25 éves modell ellen a People magazin információi szerint, miután Justin Bieber felesége már el is kezdte kozmetikumait a Rhode név alatt reklámozni, sőt, az egyik posztjában beígérte, hogy a márkája majd terjeszkedni fog, és árulnak majd ruhákat is. Ebben az esetben Hailey Bieber vállalkozása tényleg teljesen fedésbe kerülne a már 9 éve meglévő Rhode-dal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

A most induló perben Hailey Bieber mellett szólhat, hogy csak a saját nevét akarja használni saját cégéhez, ellene szól azonban, hogy Purna Khatau és Phoebe Vickers a semmiből építették fel az ő Rhode-birodalmukat, és enyhén szólva nem lenne fair, ha most jönne egy dúsgazdag celebgyerek-sztárfeleség és egy mozdulattal tönkretehetné a művüket.

Mindenesetre az @rhode Instagramot valahogyan Hailey Biebernek sikerült megszereznie, itt két hete folyik a promóció. A 9 éves cég Instagramját a @shoprhode néven lehet megtalálni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rhode skin (@rhode)

A fentiekről szól az eredeti Rhode alapítóinak alábbi, friss közleménye is, amiben tájékoztatják a közvéleményt arról, hogy megindítják a pert.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RHODE (@shoprhode)

Érdekes módon pont nemrég volt arról szó, hogy hasonló jogi problémába ütközött Kylie Jenner is, aki szintén a saját keresztnevét szerette volna használni a termékeihez, csak sajnos azt már levédette az OG Kylie, azaz Kylie Minogue. A két Kylie végül megegyezéssel rendezte a dolgot, remélhetőleg a Rhode-ügyre is hamar találnak valami megoldást, ami mindkét félnek kielégítő.

Via