A héten jelentette be a palota, hogy Károly királynál rákot diagnosztizáltak. A szomorú hír után Harry herceg szinte azonnal Londonba utazott, de mindössze 2 napot töltött az országban. Csütörtökön este már egy gálán vett részt, ekkor szólalt meg először nyilvános a diagnózis óta. 

Harry herceg meglepő beszédet mondott 

Harry herceg kedden érkezett meg Londonba, ahol állítólag 45 percig tudott találkozni Károly királlyal. A találkozó meglehetősen rövid volt, amit sokan furcsállottak. Később kiderült, az uralkodónak el kellett utazni, és elhalasztotta az indulást, csupán azért, hogy találkozhasson Sussex hercegével. Egy nappal később Harry herceg már el is hagyta az országot, csütörtökön este Las Vegasban jelent meg egy NFL-gálán, ahol egy díjat adott át.

Szinte senki sem számított arra, hogy ott lesz, ezért meglepte az embereket. Egy rövid beszédet is mondott, ebben viszont nem tett említést Károly király betegségéről. Utóbbi még nagyobb meghökkenést okozott. Vilmos herceg egy nappal korábban részt vett a légimentők gáláján, ahol megköszönte az embereknek a sok támogatást, illetve elárulta, hogy az utóbbi időszak számukra orvosi egyeztetések körül forgott. 

Harry herceg ehelyett a sporttal viccelődött, és összehasonlította az amerikai focit a rögbivel. 

A viccet félretéve, amit a pályán és azon kívül csináltok, az igazán figyelemre méltó. Példaképek vagytok milliók számára abban, ahogyan hordozzátok magatokat, és ahogyan visszaadjátok. Ez a végső díj, a legmagasabb kitüntetés, a közösséged szolgálatáról szól, és van egy különleges ember, aki előtt szeretnénk most tisztelegni.

Harry herceg beszéde meglepő, bár sokak szerint számítani lehetett rá, hogy nem árul el semmit Károly király állapotáról. A találkozója rövid volt az uralkodóval, Vilmos herceggel pedig nem is sikerült beszélnie


Via