Elindult Harry herceg és Meghan új honlapja, ami vegyes fogadtatásban részesült. Sokak szerint botrányos az időzítés, míg mások azt kifogásolják, hogy a Sussex nevet pénzszerzési célokra használják. Ám egy másik döntést is hoztak, mivel megváltoztatták a gyerekek neveit. 

Harry herceg és Meghan ezzel haragították magukra az embereket

Már elérhető a Sussex.com, ami a hercegi pár legújabb weboldala. Az elmúlt napokban sok királyi szakértő véleményezte, többen kiemelték, sértő a királyi család felé az időzítés, és az, hogy Harry herceg még csak meg sem említi őket. De más változtatás is van a honlapon, ez pedig a pár gyermekeit érinti. 

Az új honlapon a gyerekek a Sussex vezetéknevet viselik, ami igazán szokatlan, hiszen 64 év óta a királyi család tagjai a Mountbatten-Windsor nevet használják. Az új honlap alapján viszont a Sussex vezetéknevet használják, ahogyan a szüleik is. Sokan nem értették a változtatás okát, később erről egy informátor beszélt a The Timesnak. 

A valóság az új weboldaluk mögött nagyon egyszerű, ez a Sussexék munkásságának központja, és azt tükrözi, hogy a család tagjai a király koronázása óta először viselik ugyanazt a vezetéknevet. Ez minden család számára nagy dolog. Ez a büszke pillanat az egyesülésüket jelképezi. 

Egy régi döntés értelmében Erzsébet királynő és Fülöp herceg férfiági leszármazottai viselhetik a Mountbatten-Windsor vezetéknevet. A családban többen is viselték, és legtöbbször ezt szokták használni, ha valamilyen ügy miatt vezetéknévre van szükségük. 


Via