Azzal, hogy Harry herceg és Meghan Markle amerikába költöztek és kiléptek a királyi családból, lemondtak minden előjogukról. Így természetesen nem járnak nekik olyan kiváltságok, amik például Vilmos herceg vagy Eugénia hercegnő családjának. Harry pontosan tudta ezt, amikor meghozta a döntését, mégsem tud beletörődni abba, hogy ez alól nincs kivétel.

Harry herceg nem áll le!

Harry herceg azért fordult anno a bírósághoz, mert magának és családjának automatikus rendőri védelmet szeretne, amikor az Egyesült Királyságba érkezik. Ez azonban nem jár nekik, mivel már lemondtak a hercegi címeikről, a brit hivatal pedig elutasította a kérelmüket, mivel az adófizetők pénzéből nem áll módjukban finanszírozni Harry és családja védelmét úgy, hogy már nem a királyi család tagjai.

A herceg fellebbezett a döntés ellen és bírósághoz fordult, de elutasították a kérelmét. Harry nem hagyta magát, ám most a legfelsőbb bíróság is hasonló döntést hozott, aminek következménye, hogy a herceg nem csak nem kap állami védelmet, de meg kell fizetnie a per költségét is. 

A dolognak azonban itt még nincs vége, ugyanis kierült, hogy a belügyminisztérium jogsértéseket követett el, amik miatt Harry további fellebbezést nyújthat be. És a herceg valószínűleg élni is fog ezzel a lehetőséggel...

Via