Volt már egy meglehetősen kínos eset abból, hogy Harry herceg és Meghan Markle ugye visszaléptek a rangjuktól és az ezzel járó tisztségektől, de közben mégiscsak rokonok maradtak a brit királyi családdal, így aztán a Károly király fiatalabbik fia ugyanúgy a nagyanyját gyászolja, mint most már trónörökösnek számító bátyja.

Mégsem tilos

Mindenesetre a kezdeti gyászszertartásokon Harry hercegnek nem engedték, hogy katonai egyenruháját viselje, mint Vilmos. Ezt a döntést aztán utólag felülvizsgálták, szombaton már Harry herceg is egyenruhában virrasztott II. Erzsébet koporsójánál.

A megrendítő szombati virrasztást mutatja az alábbi videó, itt már az öcs is ugyanúgy van öltözve, mint a bátyja.

Másban is meggondolták magukat

De Harryékkel kapcsolatban a királyi család egy másik dologban is meggondolta magát, itt viszont ellenkező előjellel, ezért még kínosabb és megalázóbb a dolog. Meg voltak hívva ugyanis a mai nap legfontosabb eseményére, de az invitálást később visszavonták, így Harryék mégsem mehetnek.

Azt írja a People magazin, hogy visszavonták Harry herceg és Meghan Markle meghívását a III. Károly által vasárnap este rendezendő vacsorára. A királynő temetésének előestéjén tartandó eseményen a világ legrangosabb politikai vezetői vesznek majd részt, akik a temetésre Londonba utaznak.

Bennfentesek szerint eredetileg Harry herceg és neje is hivatalos volt az herceg édesapja által rendezett vacsorára, de aztán a meghívást mégis visszavonták. A források azt mondják, hogy a hercegi pár „nem tudja mire vélni” a döntést, főleg, mivel a fenti egyenruhasztoriból arra lehetne következtetni, hogy a család a gyászra való tekintettel mégis hajlandó kedvezni Harryéknek. Hát úgy tűnik, ebben a kérdésben mégsem.

Ebből is kihagyták őket

Beszédes egyébként, hogy a brit királyi család hivatalos Instagramja milyen mélyen hallgat Harryről és Meghanról II. Erzsébet halála óta. Az elmúlt 10 napban volt poszt a királynő valamennyi gyermekéről, Kamilla hercegnéről, Vilmos hercegről, Katalin hercegnéről és a gyerekeikről, sőt, a napokkal korábban a kormány élére került Liz Truss miniszterelnöknőről is.

Tegnap Beatrix és Eugénia hercegnők szintén kaptak külön (illetve egy kutyával közös) posztot a királyi család hivatalos Instáján, de unokatestvérüknek, Harrynek ugyanez nem adatott meg. Meghan Markle egyáltalán nem tűnik fel egyik poszt egyik fotóján sem, pedig van már jó sok. Úgy tűnik, az alábbi, kétségkívül cuki kutyust a királyi család fontosabbnak ítéli meg, mint Meghan Markle-t.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Via