Hétfő este az egész világot lesújtotta a hír, hogy Károly királynál rákot diagnosztizáltak. Az uralkodót nemrégiben prosztatamegnagyobbodás miatt műtötték, ám nem sokkal a beavatkozás után kiderült, hogy daganatot találtak nála. 

Károly király állapota súlyosabb, mint hitték

Úgy tűnt, hogy a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás nem okoz gondot a királynak, a műtét jól sikerült, és a lehető legjobb ütemben halad a gyógyulása. A Buckingham-palota hétfő este azonban közleményt adott ki, amelyben megosztották a szomorú fejleményt a világgal. A hivatalos tájékoztatásban leírták, hogy az uralkodó azonnal megkezdte a szükséges kezeléseket, de ez idő alatt is ellátja hivatalos feladatait. A közlemény azonban arra nem tért ki, hogy pontosan milyen rákkal küzd Károly király, illetve milyen stádiumban van.

A király azonnal tudatta fiaival a hírt

A Daily Mail információi szerint Károly király személyesen hívta fel mindkét fiát telefonon. Mindezt azelőtt szerette volna megtenni, hogy a palota közzéteszi a hivatalos tájékoztatást. Fontos volt számára, hogy ő maga számolhasson be állapotáról Harrynek és Vilmosnak, ne a médiából értesüljenek betegségéről.

Via