Nagyjából 1 héttel ezelőtt esett át egy kisebb műtéten Károly király, amit prosztatamegnagyobbodás miatt hajtottak rajta végre. Sokan aggódtak érte, de pozitív hírek érkeztek, így a rajongók is megnyugodtak. Hétfőn este azonban váratlan bejelentést tett a palota, mivel elárulták, az uralkodó rákbetegséggel küzd. 

Így érzi magát Károly király 

A palota bejelentése váratlanul érte az embereket, hiszen az elmúlt napokban arról számoltak be az informátorok, az uralkodó jól érzi magát. A palota nem közölte, hogy pontosan milyen rákot diagnosztizáltak, és a stádiumról sem árultak el információkat. A közleményből kiderült, Károly király már elkezdte a kezeléseket. Most pedig újabb részletek derültek ki, ezeket a DailyMail közölte. 

Ő és az orvosai nagyon-nagyon pozitívak

– mondta a lapnak a királyi család egyik közeli barátja. Kiderült az is, hogy nagyon korán észlelték a betegséget, ami jelentősen javítja az esélyeit. 

A hírek szerint Károly király ambuláns kezelésen vesz részt, így nem kell tartósan kórházban lennie. Robert Hardman, a Daily Mail szakértője szerint Károly királyt a következő hónapokban biztosan nem lehet majd látni a nyilvánosság előtt. Ettől függetlenül az már kiderült, a munkát a háttérben folytatni fogja, és az államfői feladatait is ellátja.

Az információk szerint Károly király még a hivatalos bejelentés előtt értesítette Vilmost és Harryt. Sussex hercege hamarosan megérkezhet Londonba, hogy támogatását fejezze ki, bár a hírek szerint egyedül utazik, Meghan Markle és a gyereke Kaliforniában maradnak. 


Via