A Kensington-palota még januárban tette közzé, hogy Katalin hercegné egy nagy hasi műtéten esett át, a lábadozása pedig hónapokat fog igénybe venni. Akkor arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy a hercegné legkorábban húsvétkor vállalhat ismét hivatalos feladatokat.

Az elmúlt hetekben a hercegnét már többször is látták, sőt ő maga is megosztott egy anyák napi fotót – bár erről utólag kiderült, hogy egy megszerkesztett képről volt szó.

A királyi szakértők szerint azonban a hercegné gyógyulása annyira pozitívan alakul, hogy már nem kell sokat várnia a rajongóknak arra, hogy ismét megjelenjen a nyilvánosság előtt.

Katalin hercegné szót fog ejteni az állapotáról is

Hatalmas érdeklődés alakult ki a hercegné egészségügyi állapota iránt, és bár korábban ő maga nem kívánt megosztani további részleteket a műtéttel kapcsolatban, ám visszatérésekor valószínűleg erről is nyilatkozni fog.

A Katalin hercegnéhez és Vilmos herceghez közel álló források azt közölték a sajtóval, hogy a walesi hercegi pár a kellő időben tájékoztatást fog adni a hercegné állapotával kapcsolatban.

katalin-hercegne-cosmopolitan.hu
Forrás: Daniel Leal / AFP

A hercegné visszatérése állítólag április 17-e után várható, egy közeli barát elmondása szerint ekkor szót ejthet majd a betegségéről is, mert a walesi hercegi pár tudja, hogy nagyon sokan aggódnak értük:

Nyitottak akarnak lenni ezzel kapcsolatban, és nyilatkozni fognak erről, amikor késznek érzik magukat rá. De semmit nem akarnak elsietni.

A húsvéti időszakban a család minden jel szerint még szeretné megőrizni a nyugalmát, de ezt követően minden esély megvan arra, hogy bővebb tájékoztatást adnak majd a hercegné állapotáról.

via